Τζον Κατσιματίδης: Ο Νισύριος που χτίζει τον υψηλότερο ουρανοξύστη στην ακτή του Κόλπου της Φλόριντα

Πολυτελές κτίριο κατοικιών και γραφείων με 46 ορόφους, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025, θα κατασκευάσει η εταιρεία Red Apple Real Estate, με έδρα τη Νέα Υόρκη του ομογενή δισεκατομμυριούχου Τζον Κατσιματίδη προκειμένου να αναγείρει τον υψηλότερο πύργο στην ακτή του Κόλπου της Φλόριντα, στις ΗΠΑ.

Τζον Κατσιματίδης Νέα Υόρκη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Τζον  Κατσιματίδης φέρεται να προορίζει ένα από τα ρετιρέ για κατοικία του.

Τζον Κατσιματίδης

Ποιος είναι ο Τζον Κατσιματίδης

Ο Τζον Κατσιματίδης γεννήθηκε στην Νίσυρο το 1948. Έξι μήνες αργότερα οι γονείς του μετανάστευσαν στην Νέα Υόρκη, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Εγκαταστάθηκαν στην 135η οδό στο Χάρλεμ και ο πατέρας του βρήκε δουλειά ως σερβιτόρος και η μητέρα του έμενε στο σπίτι.

Ο Τζον εκπαιδεύτηκε τόσο στο κοινοτικό όσο και στο δημόσιο σχολικό σύστημα, κερδίζοντας το απολυτήριο γυμνασίου του από το Brooklyn Tech. Ο Τζον Κατσιματίδης γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) για να σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός. πηγαίνοντας στο σχολείο την μέρα και δουλεύοντας σε ένα μικρό παντοπωλείο τις νύχτες και τα σαββατοκύριακα, προκειμένου να βοηθήσει οικονομικά τους γονείς του. Κατά την διάρκεια του τελευταίου του έτους, με μόλις 8 μονάδες να απομένουν για να αποφοιτήσει, ο Τζον Κατσιματίδης εγκατέλειψε τις σπουδές του στο NYU για να εργαστεί στην επιχείρηση παντοπωλείου με πλήρη απασχόληση. Στα 25α γενέθλιά του ήταν ήδη επιτυχημένος με 10 σούπερ μάρκετ, Red Apple, διάσπαρτα κατά μήκος του Broadway στο Upper Westside του Μανχάταν.

«Έζησε το αμερικανικό όνειρο»

Σήμερα τέσσερις δεκαετίες αργότερα, ο Όμιλος Red Apple έχει εξελιχθεί σε μια διαφοροποιημένη εταιρεία που δραστηριοποιείται στους τομείς της ενέργειας, της αεροπορίας, του λιανικού εμπορίου και των ακινήτων. Απασχολεί περισσότερους από 8.000 υπαλλήλους, με περίπου 2.000 από αυτούς να βρίσκονται στη Νέα Υόρκη. Ο Τζον Κατσιματίδης και η σύζυγός του, Μάργκο Κατσιματίδη, ζουν στην Άνω Ανατολική πλευρά του Μανχάταν και είναι γονείς δύο παιδιών, την Άντρια και τον Τζον Τζούνιορ.

Ο Τζον Κατσιματίδης υπηρετεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πρεσβυτεριανού Νοσοκομείου Columbia, στο Ταμείο Υποτροφιών των Hellenic Times και όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις εθελοντών στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Τζον Κατσιματίδης: Στα 4,1 δισ. δολάρια η περιουσία του

Το 2022 ο Τζον Κατσιματίδης βρέθηκε στην 261η θέση της λίστας του «Forbes» με τους 400 πλουσιότερους της Αμερικής, είναι ο πλουσιότερος από τους ελληνικής καταγωγής δισεκατομμυριούχους των ΗΠΑ.

Πηγή: enikos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα