Το προσωπικό του «Βοήθεια Στο Σπίτι» εκπαιδεύτηκε από τους «Διασώστες Ρόδου»

Με πρωτοβουλία του Ιατρού και Αντιδημάρχου Γιώργιου Τριάντου και της Προϊσταμένης του «Βοήθεια Στο Σπίτι» Σοφίας Μαντικού, διοργανώθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τους «Διασώστες Ρόδου».

Η εκπαίδευση έλαβε μέρος στις 2 και 9 Μαρτίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και είχε ως αντικείμενό της, την αναγνώριση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων και την αντιμετώπισή τους από το προσωπικό του «Βοήθεια Στο Σπίτι».
Έγινε εκπαίδευση τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.
Παρουσιάστηκαν τα πρωτόκολλα της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (και με τη νόσο Covid-19) καθώς και η χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.
Επίσης ο τρόπος απελευθέρωσης του αεραγωγού, η αντιμετώπιση της πνιγμονής, η τοποθέτηση του πάσχοντος σε θέση ασφάλειας.
Έγινε εμπεριστατωμένη ανάλυση πάνω στην ασφάλεια του πρώτου αποκριτή και στην τηλεφωνική κλήση στο ΕΚΑΒ.
Τη δεύτερη ημέρα οι εκπαιδευόμενες διδάχθηκαν τους τρόπους αναγνώρισης και αντιμετώπισης απειλητικών ιατρικών καταστάσεων όπως του Εγκεφαλικού, του Οξέος Εμφράγματος του Μυοκαρδίου, της Επιληπτικής Κρίσης, της Λιποθυμίας, της Ρινορραγίας κτλ.
Οι «Διασώστες Ρόδου» νιώθουν την ανάγκη να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στον Αντιδήμαρχο κ. Τριάντο Γεώργιο, την Προϊσταμένη στο «Βοήθεια Στο Σπίτι» κ. Μαντικού Σοφία καθώς και σε όλο το προσωπικό τόσο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν όσο και για τη φιλοξενία και το ενδιαφέρον που επέδειξαν.
Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ανακήρυξης του έτους 2022 ως «Έτους Ανάπτυξης Δικτύου Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών Στο Νησί Της Ρόδου Και Εκπαίδευσης Των Πολιτών Στις Πρώτες Βοήθειες» και της ενημερωτικής εκστρατείας πρόληψης, εθελοντισμού και αλληλεγγύης καθώς και προάσπισης της ασφάλειας του πολίτη, κατά την οποία οι «Διασώστες Ρόδου» εκπαιδεύουν πολίτες, σχολεία και φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα