Το Π.Ι. Γενναδίου και τα Κ.Υ. Έμπωνα και Αρχαγγέλου επισκέφθηκαν ο Μ. Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας και ο ΔΥΠΕάρχης Χ. Ροϊλός

Το Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου και τα Κέντρα Υγείας Έμπωνα και Αρχαγγέλου επισκέφθηκαν χθες ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας και ο ΔΥΠΕάρχης Χρήστος Ροϊλός, καταγράφοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τρία Ιατρεία που καλύπτουν τις περιοχές Αρχαγγέλου, Ατταβύρου και Νότιας Ρόδου, με διαχρονικό αίτημα την  αναγκαιότητα στελέχωσή τους, λόγω του ότι απέχουν πολλά χιλιόμετρα από το νοσοκομείο της Ρόδου και της καλύτερης εξυπηρέτησης τόσο των μονίμων κατοίκων, όσο και των χιλιάδων επισκεπτών τους καλοκαιρινούς μήνες, ειδικά στη Νότια Ρόδο, με την αλματώδη τουριστική ανάπτυξη που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια.

της Νατάσας Παμπρή

Σημειώνεται ότι το μοναδικό ασθενοφόρο, που ανήκει στο Π.Ι. Γενναδίου, απασχολεί έναν μόνο οδηγό, για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών, απόρροια του γεγονότος αυτού να υπάρχει πλημμελής  εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων της περιοχής.

Τους κυρίους Θεμιστοκλέους και Ροϊλό συνόδευαν η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χαρούλα Γιασιράνη και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, γιατρός, Μιχάλης Σοκορέλος, ενώ στο Π.Ι. Γενναδίου τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γενναδίου Σταύρος Ακκούρης. Όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου ο κ. Ακκούρης, η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη εξ αναβολής.

Επιπλέον με ερώτησή του ο Κοσμήτορας της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης προς τον Υπουργό Υγείας ζητά την περαιτέρω στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου μ’ έναν γενικό γιατρό-παθολόγο και τρεις οδηγούς ασθενοφόρου (διασώστες). Στην ερώτησή του αναφέρεται στο γεγονός της στελέχωσής του, από τον περασμένο χειμώνα, ωστόσο επισημαίνει την ανάγκη διαφορετικής αντιμετώπισης των αναγκών του Π.Ι Γενναδίου.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει ότι “η απώλεια ακόμα ενός συνανθρώπου μας και συγκεκριμένα, ενός  50χρονου Γερμανού τουρίστα, από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, σε ξενοδοχείο στην περιοχή Κιοτάρι της Νότιας Ρόδου, θέτει και πάλι επιτακτικά την ανάγκη διαφορετικής υγειονομικής κάλυψης, μιας περιοχής που απέχει πολλά χιλιόμετρα από το νοσοκομείο της Ρόδου αλλά και από το Κ.Υ Αρχαγγέλου και η οποία παρουσιάζει αλματώδη τουριστική ανάπτυξη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα