Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου για την Εργατική Πρωτομαγιά 2024

Συμπληρώνονται φέτος, την 1η του Μάη, 138 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886.

Η 1η του Μάη είναι ένα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τις κατακτήσεις μας.

Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού.

Αυτές τις κατακτήσεις των εργαζομένων έχει βάλει στο στόχαστρο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφού με τα αντεργατικά νομοσχέδια που ψήφισε στη Βουλή κατάργησε το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς και το δικαίωμά μας στην απεργία. Ιδιωτικοποίησε την επικουρική ασφάλιση και τον ΕΦΚΑ και μείωσε δραστικά τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία την ώρα που η πανδημία καλπάζει και έχουμε θρηνήσει, ως τώρα, χιλιάδες νεκρούς.

Διαλύει, έτσι, τους τρεις πυλώνες του κοινωνικού κράτους: Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση.

Μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της 28ης του Φλεβάρη έστειλε το μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι στης χώρας αγωνίζονται για να διεκδικήσουν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς τους και όχι αυξήσεις κοροϊδία, σαν αυτές που δόθηκαν για το 2024. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα συνεχιστούν και την Πρωτομαγιά και με την 24ωρη απεργία της 21ης Μαΐου.

Επίσης μας απασχολεί, η όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους δύο πολέμους, της Ουκρανίας  και της Μέσης Ανατολής,  βάζει τον ελληνικό λαό στο στόχαστρο  με τις συνέπειες για τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς να γίνονται ακόμα πιο οδυνηρές για αυτούς.

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, 10%
 • Επαναφορά ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των δώρων και στο Δημόσιο
 • Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία
 • Ξεπάγωμα του Μισθολογικού Κλιμακίου της διετίας 2016 – 17
 • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
 • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά
 • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση.
 • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21).
 • Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

 • Aπεμπλοκή από τις πολεμικές συγκρούσεις, να γυρίσει πίσω η φρεγάτα Ύδρα, κανένας Έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας.
 • Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, στον δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με τις ευχές της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Δωδεκανήσου καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικά το παρών στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη 1η του Μάη 2024, στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου, ώρα 10:30 π.μ.

 

Ο Πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Μουτσάκης Κώστας                Τζωρτζακάκης Γιώργος

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα