Κάλυμνος: Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις αρχαίοι αμφορείς

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά εντοπισμού αρχαιοτήτων που έχουν αλιευθεί παράνομα από αρχαία ναυάγια πλοίων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου και οι κάτοικοι του νησιού των σφουγγαράδων τα χρησιμοποιούν για να διακοσμούν τα σπίτια τους, αντί να τα παραδώσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ύστερα από πληροφορίες που τους δόθηκαν, οι αστυνομικοί του τμήματος Καλυμνίων έκαναν το πρωί της Παρασκευής αιφνιδιαστικές έρευνες στα σπίτια δυο Ελλήνων, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, στο πλαίσιο των οποίων διαπίστωσαν ότι είχαν στην κατοχή τους τέσσερις αρχαίους αμφορείς ενάλιας προέλευσης.

Οι αμφορείς κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην αρμόδια Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων για να χρονολογηθούν, να εξακριβωθεί η προέλευσή τους και να αξιολογηθούν, ενώ οι ένοικοι των δυο σπιτιών συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.

protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα