Τη Μ. Δευτέρα η 2η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής Κω

Τη Μεγάλη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η 2η συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής Κω.

Αναλυτικά η πρόσκληση:

Την 29η Απριλίου 2024, ημέρα Μεγάλη Δευτέρα και ώρα 19.00, καλείστε να συμμετέχετε στην 2η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, που προγραμματίστηκε να γίνει δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, κατόπιν του με αριθμ. πρωτ.  10091/18-04-2024 εγγράφου μας, όπως προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 67Α του Ν.3852/2010 και προστέθηκε με το άρθρο 7 του Ν. 5056/2023.

Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης εγγράφονται θέματα, τα οποία αφορούν στο έργο της δημοτικής αρχής και ειδικότερα:

 • Έως δέκα (10) θέματα που τίθενται από τους δημοτικούς συμβούλους, εκ των οποίων τα τρία (3) από τους συμβούλους της πλειοψηφίας.
 • Έως δύο (2) θέματα που τίθενται από τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων.
 • Κάθε δημοτικός σύμβουλος και κάθε πρόεδρος κοινότητας μπορεί να θέσει έως ένα (1) θέμα.

Εφόσον υποβληθούν συνολικά πάνω από δέκα (10) θέματα από τους δημοτικούς συμβούλους και πάνω από δύο (2) θέματα από τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων, διενεργείται δημόσια κλήρωση από το προεδρείο, για τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν και τα οποία θα εγγραφούν στην ημερήσια διάταξη.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των θεμάτων ορίστηκε η 25η Απριλίου 2024.

Τα θέματα υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά έως την ανωτέρω ημερομηνία και έχουν ως ακολούθως:

 • Ενημέρωση για τον Κανονισμό λειτουργίας της πόλης, δεδομένου ότι ήδη ο υπάρχον είναι σε ισχύ από το 2015, δεν εφαρμόζεται από το 2019 και δεν έχει επικαιροποιηθεί ακόμη και σήμερα από τη Δημοτική αρχή, (Δημοτική Σύμβουλος, κα Μαριέττα Μουζουράκη – Βαβλά).
 • Ενημέρωση για την άρση επικινδυνοτήτων στη Δημοτική Κοινότητα Κεφάλου  : 1) του δρόμου Κατσαμπά ή μπαλλούν  2) του δρόμου στον Άγιο Ιωάννη τον φτωχό  και 3) παρέμβαση στην αρχή του επαρχιακού στην Τσιγγούρα, (Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Ζερβός Εμμανουήλ).
 • Ενημέρωση για την κατάσταση που βρίσκεται ο ΚΩΑΝ, τα στελέχη που εργάζονται εκεί, και τον απολογισμό του έργου της εταιρίας τόσο σε παραγόμενο έργο, όσο και των οικονομικών της, (Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Σιφάκης Ηλίας).
 • Ενημέρωση ως προς το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τη συνέχιση της λειτουργίας της Αστικής Συγκοινωνίας, εάν υπάρχει προγραμματισμός για την ανάπτυξη της, αλλά και την ανανέωση του στόλου της και αν είναι πιθανή η εκχώρηση σε ιδιώτες, μέρος του συγκοινωνιακού της έργου, (Δημοτική Σύμβουλος, κα Πη Βασιλεία).
 • Ενημέρωση για τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή για την ομαλή αποκομιδή απορριμμάτων στο σύνολο του νησιού, αλλά και για την ευπρεπή εμφάνιση των δημοσίων και πολυσύχναστων χωρών του νησιού μας, (Δημοτική Σύμβουλος, κα Κιαπόκα Καλλιόπη).
 • Ενημέρωση για το Αποχετευτικό έργο Κεφάλου και του Εργοστασίου Επεξεργασίας Λυμάτων Κεφάλου που αφορά στο τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, στο πώς σκοπεύει η Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τα αρχαιολογικά ευρήματα, στο τι θα γίνει με το αγωγό που πρέπει να περάσει από τον παραλιακό δρόμο Καμαρίου Κεφάλου και στο πότε θα λειτουργήσει το έργο και το εργοστάσιο Λυμάτων, (Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κοκαλάκης Γεώργιος).
 • Ενημέρωση για τον νέο παιδικό σταθμό Κεφάλου, (Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Καματερός Ιωάννης).
 • Ενημέρωση για την μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της Κω,  που παρουσιάστηκε σε διαβούλευση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, από τον κ. Σωτ. Βαρελά, επίκουρο καθηγητή τουριστικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, στις 24-10-2023, σε ποια φάση βρίσκεται το έργο, ποια η αμοιβή του μελετητή και πότε θα ανακοινωθεί η μελέτη, δεδομένου ότι υπάρχει έλλειμμα στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου, (Δημοτικής Σύμβουλος, κα. Χατζηχριστοφή Ειρήνη).
 • Ενημέρωση για τις ενέργειες που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή για να λύσει ένα τόσο σοβαρό και εξαιρετικά επείγον θέμα που είναι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στην Καρδάμαινα, όπου κατά τους θερινούς μήνες η κυκλοφορία είναι ιδιαίτερα αυξημένη, είναι σε άσχημη κατάσταση, οι δρόμοι μέσα στο χωριό χρήζουν άμεσης αποκατάστασης και ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα κυκλοφορίας παρουσιάζει ο δρόμος από το γεφύρι (S/M MANOS) ως το πρώην εστιατόριο ”ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ” (κατεύθυνση προς ξενοδοχεία PORTO BELLO κτλ) όπου είναι ιδιαίτερα μικρός και επικίνδυνος, (Δημοτικός Σύμβουλος, κα Παπαχρήστου – Ψύρη Ευτέρπη).
 • Ενημέρωση για την υλοποίηση της από 17-7-2023 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Κω, για την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας από το Ζηπάρι, (Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, κα Μακρή Κυριακή).

 

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

 

Διονυσία Τελλή – Τσιμισίρη

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα