Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας στην Πάτμο, για την τελετή του Νιπτήρα

Στην Πάτμο -που όπως κάθε χρόνο έχει την τιμητική της την Μεγάλη Πέμπτη- θα βρίσκεται για τη μοναδική τελετή του Νιπτήρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δ».

Της Νατάσας Παμπρή

Ο ΥΕΘΑ αποδέχθηκε την πρόσκληση του δημάρχου Νικήτα Τσαμπαλάκη κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο υπουργείο κι έτσι θα παραστεί στην τελετή για ολιγόωρη επίσκεψη, αφού θα αναχωρήσει την ίδια ημέρα.
Στην Ιερουσαλήμ του Αιγαίου συρρέουν οι πολιτικές αρχές του τόπου και χιλιάδες επισκεπτών για την κατανυκτική τελετή.
Η θρησκευτική τελετή του Νιπτήρος πραγματοποιείται κάθε Μ. Πέμπτη μόνο στο νησί της Αποκάλυψης και στα Ιεροσόλυμα και αναπαριστά τον Μυστικό Δείπνο κατά τον οποίο ο Χριστός έπλυνε τα πόδια των μαθητών του. Στην αναπαράσταση, το ίδιο κάνει και ο Ηγούμενος της Μονής προς τους Ιερωμένους.
Περισσότερα από 400 χρόνια η τελετή αποτελεί παράδοση για την Πάτμο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας του Μ. Βασιλείου που τελείται στη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, ξεκινάει η πομπή η οποία καταλήγει στη Χώρα. Η πομπή περνάει μέσα από τα γραφικά σοκάκια της Χώρας που είναι στρωμένα με λουλούδια και σταματάει στην πλατεία Δημαρχίας. Εκεί στήνεται η εξέδρα στην οποία κάθονται οι 12 ιερείς.
Πηγή:www.dimokratiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα