Τα… ντεσιμπέλ της οργής στην Ορφανίδου, ο παραλογισμός των αποφάσεων και οι δυναμικές κινητοποιήσεις των κατοίκων (ΗΧ)

Ο κ. Μηνάς Νικολάου μίλησε στον Real Voice 99.5 για τα προβλήματα στο ιστορικό κέντρο του Νιοχωρίου Ρόδου

Για την τραγική κατάσταση που επικρατεί τους καλοκαιρινούς μήνες στο ιστορικό κέντρο της Ρόδου, το Νιοχώρι και κυρίως στην οδό Ορφανίδου, μίλησε σήμερα στον Real Voice 99.5, ο επιχειρηματίας ,κάτοικος της περιοχής και πρώην Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Μηνάς Νικολάου, στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» με τον Γιάννη Μηνατσή και τη Δέσποινα Κουλούμπρη.

Αρχικά σημείωσε πως «είναι μια ιστορική περιοχή και μια από τις ωραιότερες της Ρόδου. Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτή την περιοχή υποβαθμισμένη, είναι η βιτρίνα του νησιού μας. Το Νιοχώρι αποτελεί παραδοσιακό τμήμα της πόλεως Ρόδου και τελεί υπό πολεοδομικό καθεστώς ειδικής προστασίας με βάσει προεδρικό διάταγμα».

Μάλιστα ο κ. Νικολάου εξήγησε ότι «ο σκοπός του προεδρικού διατάγματος είναι να διατηρήσει και να αναδείξει την ιδιαιτερότητα της ιστορικής, πολεοδομικής, αρχιτεκτονικής, λαογραφικής, κοινωνικής και πολιτιστικής φυσιογνωμίας του Νιοχωρίου, με κυρίαρχη χρήση της κατοικία. Σε ορισμένα σημεία έχει χαρακτηριστεί ως αμιγώς κατοικία».

Ο Μηνάς Νικολάου περιέγραψε ακολούθως την κατάσταση που επικρατεί το καλοκαίρι:

«Στην περιοχή από Ακτή Μιαούλη μέχρι Ορφανίδου επιτρέπονται και χώροι αναψυχής, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ μπαρ. Όχι κέντρα διασκέδασης. Το μεγάλο πρόβλημα στην Ορφανίδου είναι ότι τα καφέ μπαρ έχουν καταντήσει να είναι κέντρα διασκέδασης. Λειτουργούν από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, κάτι το οποίο είναι παράλογο και έχουν φτάσει στα όριά τους οι κάτοικοι της περιοχής. Υπάρχει μια ανεξέλεγκτη κατάσταση».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχει κάνει, αλλά και στον παραλογισμό των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από τα όργανα του δήμου Ρόδου:

«Έχω καταθέσει ένα έγγραφο στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Ρόδου και μάλιστα έχω επισυνάψει και 15 τουλάχιστον συμβάντα που έχουν γίνει στην Ορφανίδου, όπως βιασμούς, ναρκωτικά και πολλά άλλα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί στις εφημερίδες και έχει αμαυρωθεί η περιοχή και η Ρόδος, ακόμη και στον ξένο Τύπο», υπογράμμισε και συνέχισε λέγοντας: «Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής πρέπει να πάρει θέση και να σταματήσει αυτό το χάλι. Η Τοπική Κοινότητα Ρόδου έχει καταθέσει μια κανονιστική απόφαση, η οποία χωρίζει την πόλη της Ρόδου σε τρία τμήματα. Το τμήμα Α είναι το Νιοχώρι, τμήμα Β είναι η Παλιά Πόλη και τμήμα Γ είναι τα υπόλοιπα μέρη. Και ρωτώ γιατί πρέπει η πρώτη περιοχή να έχει παράταση μουσικής μέχρι τις 2 το πρωί, η δεύτερη περιοχή μέχρι τη 1 και η τρίτη περιοχή μέχρι τα μεσάνυκτα; Κάπου υπάρχει ένας παραλογισμός».

Συνεπώς ο κ. Νικολάου σημείωσε ότι «εμείς αυτό που δεχόμαστε όπως είπε και ο πρόεδρος των εστιατόρων ο κ. Κλούβας, είναι να δίνεται παράταση της μουσικής μέχρι τη 1 το πρωί, σε όλη τη Ρόδο. Ενιαία αντιμετώπιση για όλους. Να ξέρουμε ότι κατεβαίνουν τα ρολά, κλείνει η μουσική και μπορεί να κοιμηθεί ένας άνθρωπος. Εμείς δεν είμαστε εναντίον των επιχειρηματιών. Είμαστε υπέρ του επιχειρείν, αλλά με όρους».

Μάλιστα μοιράστηκε την εμπειρία του από την (μη) αστυνόμευση τους καλοκαιρινούς μήνες: «Δεν υπάρχει καθόλου αστυνόμευση το καλοκαίρι. Το αστυνομικό τμήμα Ρόδου και ο διοικητής απαντά, μα γιατί δίνει παράταση ο δήμος. Μα ο διοικητής εκτελεί νόμους του κράτους δεν εκτελεί νόμους με βάση την κανονιστική απόφαση. Είναι υποχρεωμένος να βλέπει αν υπάρχει ηχορύπανση ή όχι. Έρχονται και δεν κάνουν τίποτα».

Ο κ. Νικολάου υποστήριξε επιπλέον ότι οι κάτοικοι του Νιοχωρίου που σκοπεύουν να δημιουργήσουν και σύλλογο για την προάσπιση των συμφερόντων τους,  σκοπεύουν να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις αυτό το καλοκαίρι: «Φέτος είμαστε αποφασισμένοι να παίρνουμε τα στοιχεία αυτών που καλούνται να έρθουν για έλεγχο και σε περίπτωση που έχουν καταγράψει ότι δεν υπάρχει ηχορύπανση θα υποβάλλουμε μηνύσεις», ενώ κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «στο περιβόητο Φαληράκι για το οποίο είχε γίνει ρεζίλι η Ρόδος έχουν φτιάξει τα πράγματα. Μια η ώρα κλείνουν τα πάντα. Εδώ στην Ορφανίδου δεν μπορούν ακόμη να φτιάξουν τα πράγματα».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα