Τα Επιμελητήρια των νησιών, στηρίζουν την πρόταση Κόνσολα για επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων στις νησιωτικές περιοχές

Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, που αποτελεί τον συλλογικό φορέα των νησιωτικών επιμελητηρίων, ανακοίνωσε τη στήριξή του στην πρόταση που κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, για να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές των καυσίμων στις νησιωτικές περιοχές.

Επισυνάπτεται η επιστολή του ΕΟΑΕΝ προς τους Υπουργούς Ενέργειας και Ανάπτυξης, κ.κ. Σκρέκα και Γεωργιάδη:

ΠΡΟΣ : 1) Κύριο Άδωνι Γεωργιάδη

Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

2) Κύριο Κωνσταντίνο Σκρέκα Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΚΟΙΝ : 1) Κύριο Μάνο Κόνσολα Βουλευτή Δωδεκανήσου

2) Επιμελητήρια μέλη ΕΟΑΕΝ

 

ΘΕΜΑ: Επιβολή πλαφόν στις τιμές καυσίμων στις νησιωτικές περιοχές

 

Κύριοι Υπουργοί,

Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν) στηρίζει απόλυτα την πρόταση του κ. Μάνου Κόνσολα, Βουλευτή Δωδεκανήσου και Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής, για την επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων στα νησιά.

Η ξέφρενη πορεία που ακολουθούν οι τιμές των καυσίμων ειδικά στα νησιά, με αποκορύφωμα την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, που σήμερα στα μεγαλύτερα νησιά πλησιάζει τα 2 ευρώ και στα μικρότερα αγγίζει ή ξεπερνά τα 2,20 ευρώ το λίτρο, έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Επειδή η διεθνής συγκυρία και οι εξελίξεις προοιωνίζουν και νέα αρνητικά ρεκόρ στις τιμές των καυσίμων στα νησιά, η επιβολή πλαφόν – βάσει και της σχετικής γνωμοδότησης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας- είναι, και κατά την δική μας γνώμη, η έσχατη αλλά και ίσως η μοναδική πιο αποτελεσματική παρέμβαση, για να προστατευθεί από τη λαίλαπα των αυξήσεων ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός στις νησιωτικές περιοχές.

Κατόπιν των ανωτέρω ζητάμε να ανταποκριθείτε θετικά στην πρόταση επιβολής πλαφόν στις τιμές καυσίμων στα νησιά, για να ανακοπούν οι διαδοχικές αυξήσεις των τιμών, που έχουν φέρει σε απόγνωση τις νησιωτικές επιχειρήσεις ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

 

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα