Συνελήφθη ο 18χρονος Τούρκος διακινητής, ανάμεσα στους 48 παράνομους μετανάστες στη Λέρο

Δεν ήταν ναυάγιο, αναφέρει το Λ.Σ., καθώς η λέμβος στην οποία επέβαιναν, κατέπλευσε βόρεια του νησιού και όλοι οι επιβαίνοντες σε αυτή, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην ακτή

Αναφορικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22.09.2022, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέρου, γνωρίζεται από το Λ.Σ. ότι κατόπιν προανάκρισης που διενεργήθηκε από στελέχη Γρ. Ασφαλείας Λ/Χ Λέρου συνελήφθη, ως διακινητής-χειριστής της λέμβου με την οποία μεταφέρθηκαν οι αλλοδαποί, ένας εκ των σαράντα εννέα αλλοδαπών, ηλικίας 18 ετών, για παράβαση των άρθρων 29 και 30 του Ν. 4251/14, του άρθρου 83 του Ν. 3386/05, καθώς και του άρθρου 306 του Π.Κ. και οδηγήθηκε την 24.09.2022 ενώπιον κ. Εισαγγελέα Κω.

Επιπρόσθετα, από το συλλεχθέν προανακριτικό υλικό δεν προκύπτει η ύπαρξη ναυαγίου, καθώς η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι αλλοδαποί κατέπλευσε βόρεια της Λέρου και όλοι οι επιβαίνοντες σε αυτή, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην ακτή.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων η οποία συντόνισε την ανωτέρω υπόθεση σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Λέρου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή του ανωτέρω συλληφθέντα και σε άλλες υποθέσεις, με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα