Συγκινητική η στήριξη των Ροδιτών στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας

Δύο τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας συγκεντρώθηκαν στη Ρόδο

Περίπου δύο τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας συγκεντρώθηκαν στη Ρόδο για να αποσταλούν στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας,μετά από το κοινό κάλεσμα που απηύθυναν στους πολίτες η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου.
Η βοήθεια που περιλαμβάνει τρόφιμα και υγειονομικό υλικό,αφού πακεταριστεί,θα μεταφερθεί με πλοίο στον Πειραιά από όπου η πρεσβεία της Ουκρανίας θα την παραλάβει,θα την αποθηκεύσει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θα φροντίσει για την αποστολή της στις εμπόλεμες περιοχές.
Τόσο η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας,Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας Χαρούλα Γιασιράνη όσο και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Τριάντος εξέφρασαν χθες την ικανοποίησή τους για την ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο κοινό κάλεσμά τους και ευχαρίστησαν όσους προσέφεραν βοήθεια στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.
Η κ. Γιασιράνη δήλωσε ότι με την έναρξη της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία η κοινωνία εξέφρασε την επιθυμία να δείξει την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά της στον ουκρανικό λαό.Τόσο εκείνη όσο και ο κ. Τριάντος δέχθηκαν πολλά τηλεφωνήματα από πολίτες που ρωτούσαν αν θα γίνει συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας.«Αφού κάναμε την απαραίτητη έρευνα για να δούμε με ποιο τρόπο και πώς θα φτάσει με ασφάλεια η ανθρωπιστική βοήθεια από τη Ρόδο στην Ουκρανία αποφασίσαμε μετά από συνεννόηση με την ουκρανική πρεσβεία να κάνουμε τη συλλογή των τροφίμων, του υγειονομικού υλικού και των άλλων ειδών στο Ροδίνι.Στη συνέχεια ανέλαβαν οι υπηρεσίες του Δήμου να ταξινομήσουν τη βοήθεια,να την πακετάρουν ώστε να φτάσει στο σημείο συγκέντρωσης,εκεί όπου η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα δέχεται από όλη την Ελλάδα την ανθρωπιστική βοήθεια και δεν είναι άλλο από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.Εκεί θα φτάσει και η δική μας αποστολή από τη Ρόδο.»
Ο αντιδήμαρχος κ. Τριάντος στάθηκε στη μεγάλη ανταπόκριση των συμπολιτών μας. «Τα πράγματα θα συσκευαστούν και θα τοποθετηθούν σε παλέτες για να μπορέσουν να προωθηθούν με ασφάλεια στην Αθήνα.Σε αυτή την προσπάθεια είχαμε αρωγούς το πρακτορείο μεταφορών του κ. Λάζαρου Ιωαννίδη όσον αφορά τη μεταφορά και όσον αφορά το κομμάτι της συσκευασίας τη Δόμηση Ρόδου.Αυτό θα γίνει αύριο και στη συνέχεια με πλοίο θα μεταφερθούν στον Πειραιά και από εκεί με μέριμνα της ουκρανικής πρεσβείας που γνωρίζει τον τρόπο της μεταφοράς και τον ασφαλή τρόπο παράδοσης θα παραδοθούν το πιθανότερο στα σύνορα της Πολωνίας και στη συνέχεια θα προωθηθούν στις περιοχές που έχουν ανάγκη.Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι η ανταπόκριση του κόσμου είτε είναι ιδιώτες είτε επιχειρήσεις,  ξενοδοχεία, σύλλογοι, καθώς επίσης και δημοτικές κοινότητες που συμμετείχαν στην προσπάθεια.Υπολογίζουμε ότι η βοήθεια θα πλησιάσει τους δύο τόνους. Συγκεντρώθηκαν κλινοσκεπάσματα,υπνόσακοι,ενδύματα για παιδιά,τρόφιμα μακράς διάρκειας,παιδικές τροφές,πάνες,ιατροφαρμακευτικό υλικό,νερά και όλα όσα είναι απαραίτητα».
Τονίζεται επίσης ότι είναι η πρώτη βοήθεια που φεύγει από τη Ρόδο,όμως ο δήμος Καλύμνου όπως έκανε γνωστό η κ. Γιασιράνη, που είναι αδελφοποιημένος με τον δήμο Μαριούπολης κάνει και εκείνος μία τεράστια προσπάθεια ώστε να βοηθήσει τους κατοίκους της πόλης αυτής συγκεντρώνοντας βοήθεια.
Σε ό,τι αφορά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τονίστηκε ότι επίσημο αίτημα δεν έχει υποβληθεί για την αποστολή του,αλλά ήδη το υπουργείο Υγείας και μετά από αίτημα της ουκρανικής κυβέρνησης έχει αποστείλει από την περασμένη εβδομάδα 57 παλέτες με υγειονομικό υλικό και έχει ήδη φτάσει με ασφάλεια μέσω των ανθρωπιστικών οδών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα