Στο στούντιο του RV ο Αντώνης Γιαννικουρής, υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ, στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές

Στο στούντιο του Real Voice 99.5 και την εκπομπή “Πρωινό Χ-press” με τη Ρένα Παυλάκη, φιλοξενήθηκε σήμερα ο υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Αντώνης Γιαννικουρής, λίγα 24ωρα πριν το άνοιγμα της κάλπης για τις εθνικές εκλογές 2023.

της Νατάσας Παμπρή

Ο κ. Γιαννικουρής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα είναι επόμενη Κυβέρνηση, με εφικτή την εκλογή τεσσάρων Βουλευτών στα Δωδεκάνησα.

“Οι επισκέψεις στα νησιά προεκλογικά, είναι η σχέση που έχουμε οικοδομήσει αυτά τα χρόνια, κοντά στους ανθρώπους και τα προβλήματά τους, σε μία “επικαιροποίηση” αυτής της περιόδου”, τόνισε ο κ. Γιαννικουρής, με αφορμή την προεκλογική του περιοδεία στα νησιά του νομού μας.

Ο “γαλάζιος” υποψήφιος επισήμανε ότι το πολιτικό κλίμα σήμερα από αυτό του 2019, είναι πιο δύσκολο σημειώνοντας ότι η εξουσία φθείρει λόγω της καθημερινότητας. Όμως είναι αλλιώς και η Ελλάδα του 2019 με του 2023. “Η πανδημία μας έκανε να αλλάξουμε σε πολλά πράγματα/΄είπε χαρακτηριστικά.

Ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα μία ανάσα πριν την εκλογική αναμέτρηση, ο κ. Γιαννικουρής σημείωσε ότι “Οι πρώτες εκλογές θα καθορίσουν ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα και οι δεύτερες πως θα κυβερνηθεί η χώρα. Η πολιτική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Ρόδο την περασμένη Παρασκευή ήταν η καλύτερη από όλους τους πολιτικούς χώρους και στάλθηκε από δω το μήνυμα νίκης της ΝΔ, με τη δυνατότητα να εκλέξει και πάλι 4 βουλευτές στα Δωδεκάνησα”.

Πρόσθεσε δε, ότι υπάρχει μία τοξικότητα αυτή τη στιγμή στη χώρα, όπου κανένας πολιτικός φορέας δε θέλει να συνεργασθεί με κανένα άλλο σε μία μετεκλογική συνεργασία.

Ερωτηθείς για το θέμα της συνεργασίας μεταξύ των Βουλευτών, σε μία διαδικασία ανταγωνισμού μέσα από το “κατόπιν ενεργειών μου”, είπε ότι “αυτή η τακτική έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Είναι παλαιοκομματικό το κατόπιν ενεργειών μου, όταν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό. Εμείς Επιμελητηριακά επιλέξαμε να κάνουμε μαζί μέσα από συνεργασίες περισσότερα πράγματα και αυτό έχει διαφορετικό βάρος για τον αποδέκτη. Οι παραγωγικοί φορείς είναι ενωμένοι. Δεν περισσεύει κανείς”. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Κρήτη, που η συνεργασία και η συνένωση δυνάμεων είναι διαχρονική και είναι αποτελεσματική στα περισσότερα επίπεδα.

“Κατ’ εμέ η Υγεία δε μπορεί να είναι σημείο αντιπαράθεσης, αλλά σημείο σύγκλισης και συνεννόησης”, σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Αναφορικά με την υποψηφιότητά του, απευθυνόμενος προς τους νησιώτες και γιατί να επιλέξουν τον ίδιο, είπε: “Δηλώνω παρών κι έχω μάθει να διεκδικώ για όλους. Ο κόσμος να κρίνει, να μας συγκρίνει και μετά να αποφασίσει με βάση τα πεπραγμένα μας”.

Ο κ. Γιαννικουρής αναφέρθηκε στους νέους, οι οποίοι έχουν γυρίσει συνειδητά την πλάτη τους στην πολιτική. “Οι νέοι σήμερα είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι και δεν έχει καταφέρει η πολιτική να πάει κοντά τους. Δεν γίνεται μία πραγματική συζήτηση με τα προβλήματά τους, αλλά πάντα μία πολιτική “εκμετάλλευσή τους” προεγκλογικά. Αυτά τα παιδιά έχουν μεγαλώσει μέσα σε κρίσεις, μνημόνια, οικονομίας, πανδημίας κλπ. Οι νέοι θα παίξουν κομβικό ρόλο, γιατί το μέλλον τους ανήκει και πρέπει να το συνδιαμορφώσουν”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος έκανε ιδιαίτερα αναφορά στον αείμνηστο Αριστοτέλη Παυλίδη, ο οποίος ‘μας λείπει και σε όλα τα νησιά εισπράττω την αγάπη του κόσμου”.

Ο κ. Γιαννικουρής πραγματοποιεί απόψε στις 8.30 το βράδυ την κεντρική του προεκλογική ομιλία στο Ροδιακό Όμιλο Αντισφαίρισης (ΡΟΑ), στο Κορακόνερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα