Στις 5 Φεβρουαρίου η εκλογή του επικεφαλής της κοινής παράταξης Χατζηδιάκου – Κουσουρνά (audio)

Σάββας Διακοσταματίου στον RV: Ο Δήμος Ρόδου να ανοίξει σε όλους τους πολίτες του νησιού. Δεν μπορεί να περιορίζεται σε έναν κύκλο πέριξ του Δημαρχείου

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής της νέας παράταξης που θα προκύψει  από τη συνένωση των δημοτικών παρατάξεων Χατζηδιάκου-Κουσουρνά και ο οποίος θα διεκδικήσει το Δήμο Ρόδου στις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου. Υποψήφιοι διεκδικητές για την αρχηγία είναι οι Σάββας Διακοσταματίου και Μανώλης Σαββής.  Οι εκλέκτορες ανέρχονται σε 582 και είναι όλοι μέλη των δύο παρατάξεων που συμμετείχαν στις δημοτικές εκλογές του 2010, του 2014 και του 2019.

Ο κ. Διακοσταματίου μιλώντας στο Πρωινό Xpress του Real Voice με την Ρένα Παυλάκη,  αναφέρθηκε στις διαβουλεύσεις που γίνονται αυτή την περίοδο με τα προσκείμενα στελέχη, για την παραταξιακή εκλογική διαδικασία, αλλά και την κατάρτιση του συνδυασμού, αφού πλέον απαιτούνται περισσότεροι από 300 υποψήφιοι για το ψηφοδέλτιο, που μπορεί να να φτάσουν και τους 500, ανάλογα με τον μόνιμο πληθυσμό του νησιού, βάσει της τελευταίας απογραφής.

Όπως είπε, στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία ενός Δήμου ανοικτού για όλους τους πολίτες, υποστηρίζοντας ότι με τη σημερινή του λειτουργία ο Δήμος περιορίζεται πέριξ του Δημαρχείου. «Η δημοτική αρχή δεν έχει κατανοήσει ότι όλο το νησί είναι ένας Δήμος και πρέπει ισότιμα να αντιμετωπίζονται οι πολίτες. Η Ρόδος πρέπει να γίνει ένας σύγχρονος Δήμος. Επιπλέον, η πόλη της Ρόδου είναι γερασμένη και χρειάζεται ανανέωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, κληθείς ο κ. Διακοσταματίου να σχολιάσει την προσχώρηση του δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Σταυρή στη δημοτική πλειοψηφία, υποστήριξε ότι έπραξε λάθος. «Μέχρι την προηγούμενη ημέρα συμμετείχε στις διαδικασίες της παράταξης Χατζηδιάκου. Επιπλέον, δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση εκ μέρους του, ούτε ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη. Κριτής όλων μας είναι η κοινωνία», σημείωσε σχετικά.

Ακούστε τον εδώ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα