Γιάννης Πάππου στον RV: Σε ομηρία ακρίβειας ο Έλληνας καταναλωτής, από 8 ΑΦΜ που αντιπροσωπεύουν το 91% του λιανεμπορίου (audio)

Από τον Φεβρουάριο αναμένεται αποκλιμάκωση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Σε αποσυμπίεση των τιμών στην αγορά μέσα στον Φεβρουάριο οδεύει η χώρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Πρωινό Xpress με την Ρένα Παυλάκη,  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου, μετά τη μείωση που αναμένεται στις τιμές της ενέργειας. «Αυτό θα μας δώσει την οικονομική ταμειακή ρευστότητα για να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα τα νοικοκυριά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΔ μίλησε για τους μηχανισμούς που κρατούν σε ομηρία ακρίβειας τους καταναλωτές, διαμορφώνοντας μια κατάσταση που που δεν έχει προηγούμενο σε  καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Πιο συγκεκριμένα,  το 91% των προϊόντων λιανεμπορίου διακινείται στη χώρα μας από 8 μεγάλες εταιρίες πανελλαδικού βεληνεκούς, με συνέπεια αυτά τα  8 ΑΦΜ να δημιουργούν τεράστιες στρεβλώσεις στην αγορά, με ότι αυτό συνεπάγεται εις βάρος του καταναλωτή.

“Το 91% των προϊόντων λιανεμπορίου διακινείται στην Ελλάδα από 8 ΑΦΜ, που προκαλούν τεράστια στρέβλωση στην αγορά, σε βάρος του καταναλωτή. Καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν λειτουργεί με αυτό το μοντέλο που λειτουργεί το λιανεμπόριο στην Ελλάδα. Αυτό, επιβάλλεται να αλλάξει”, δήλωσε ο κ. Πάππου, ο οποίος, σε συνάντηση που είχε πριν από λίγο καιρό με τον Νίκο Παπαθανάση, Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατέθεσε προτάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ακούστε τον εδώ:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα