Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η σημαία της “EU Mission”

"Τα πρωτοπόρα περιβαλλοντικά έργα που σχεδιάσαμε και εφαρμόσαμε ή στηρίξαμε ανοικτόκαρδα, στα νησιά μας τα τελευταία χρόνια, μας κάνουν περήφανους και στο εξωτερικό" δήλωσε ο Περιφερειάρχης

Η σημαία της “EU Mission” παραδόθηκε χθες στον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκος, στη λήξη της πρώτης ημέρας της διεθνούς διάσκεψης “Our Ocean”, όπου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε διακριτή και σημαντική παρουσία, μεταφέροντας την εμπειρία της μετάβασης των νησιών προς ένα βιώσιμο μέλλον, μέσα από καινοτόμες, πρωτοποριακές  πρωτοβουλίες, δράσεις και προγράμματα που έχουν ήδη φέρει απτά, μετρήσιμα αποτελέσματα.
Σε ανάρτήσή του ο Περιφερειάρχης αναφέρει:
“Η σημαία της “EU Mission” που μας παραδόθηκε χθές στην λήξη της πρώτης ημέρας της διεθνούς διάσκεψης “Our Ocean”, είναι για εμάς μια κρίσιμη ένεση ενέργειας για να συνεχίσουμε. Εξαιρετική η τιμή φυσικά και μεγάλη η ευθύνη να συνεχίσουμε να φέρνουμε αποτελέσματα ορατά, χειροπιαστά και με αξία που αντανακλάται στη ζωή κατοίκων και επισκεπτών των νησιών μας.
Τα πρωτοπόρα περιβαλλοντικά έργα που σχεδιάσαμε και εφαρμόσαμε ή στηρίξαμε ανοικτόκαρδα, στα νησιά μας τα τελευταία χρόνια, μας κάνουν περήφανους και στο εξωτερικό. Η διεθνής κοινότητα κάθεται στο ίδιο τραπέζι ψάχνοντας κοινό βηματισμό και όλοι καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολη άσκηση είναι αυτή. Ομως, οι μεγάλες μάχες υπάρχουν για να δίνονται και να κερδίζονται βήμα-βήμα. Στην Αθήνα χθές, δια στόματος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η χώρα μας ανέλαβε τις δικές της δεσμεύσεις.
Η Περιφέρεια μας ήταν εκεί με όλη την σημασία της παρουσίας. Με παραδείγματα, σχέδιο και δεσμεύσεις.
Και Ναί, η σημαία της “EU Mission” θα κυματίζει στο κτίριο μας για να στέλνει το μήνυμα οτι δεν είμαστε μόνοι μας. Οτι κανείς, οπουδήποτε στην Ευρώπη και στον κόσμο δεν είναι μόνος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα