Στην Κω η ηγεσία του υπουργείου Υγείας – Δωρεά στο Νοσοκομείο από τον Δ. Γιαννακόπουλο

Στην Κω βρίσκεται από χθες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Σήμερα οι αρμόδιοι φορείς θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα στο Νοσοκομείο, ενώ στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια του νέου συστήματος παροχής οξυγόνου και του συμπιεστή αναγόμωσης φιαλών, που είναι χορηγία της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος και είναι παρών.

Εντωμεταξύ χθες το απόγευμα η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, είχε διαδοχικές συναντήσεις στο Δημαρχείο και το Επαρχείο του νησιού. Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς έθεσε βασικά ζητήματα για τη στελέχωση του νοσοκομείου, του ΕΚΑΒ και τη δημιουργία του νέου νοσοκομείου στην περιοχή Λινοπότη.

Ο Έπαρχος κατέθεσε μεταξύ των άλλων τις παρακάτω προτάσεις που θεωρεί αναγκαίες για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται από το δημόσιο σύστημα υγείας:
1. Θεωρείται επιτακτική και αναγκαία η στελέχωση και ο εξοπλισμός του υπάρχοντος νοσοκομείου καθώς και η ανεύρεση επιπλέον κινήτρων προσέλκυσης ιατρο –νοσηλευτικού προσωπικού.
2. Αναθεώρηση – επικαιροποίηση οργανισμού υπάρχοντος Νοσοκομείου.
3. Το Περιφερειακό ιατρείο Αντιμάχειας το οποίο στεγάζεται σε ένα εξαιρετικό κτίριο, να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Με την άμεση εκπόνηση οργανισμού όπου θα προβλέπονται βασικές ειδικότητες και νοσηλευτικό προσωπικού. Η δημιουργία παραρτήματος σταθμού ΕΚΑΒ σε μόνιμη βάση για την εξυπηρέτηση των περίπου 10.000 κατοίκων και πολλαπλάσιων την θερινή περίοδο.
4. Η μετατροπή του ΙΚΑ σε αστικού τύπου Κέντρο Υγείας.
5. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι το Νοσοκομείο Κω «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» στο κέντρο της πόλης, χωροταξικά και κτιριακά έχει κλείσει τον κύκλο του εδώ και τριάντα χρόνια, επομένως κρίνεται επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός νέου νοσοκομείου 100 ως 120 κλινών στο χώρο όπου οι αρμόδιες υπηρεσίες σας κρίνουν ιδανικό.
6. Δημιουργία Σχολής Νοσηλευτικής με ότι αξία αντιλαμβάνεστε έχει για το ακριτικό νησί μας, πατρίδα του Ιπποκράτη.
7. Δημιουργία ΥΠΕ νήσων Αιγαίου με έδρα ενδεχομένως την Ρόδο με αποκέντρωση υπηρεσιών.
8. ΠΑΓΙΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΣΩΣΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Για τη σύσκεψη που είχε με την κα Γκάγκα, αλλά και όλες τις σημερινές εξελίξεις στο νησί του Ιπποκράτη, μίλησε στον Real Voice ο Έπαρχος Κω-Νισύρου Γιάννης Καμπανής:

“Πράγματι από χθες το βράδυ βρίσκεται εδώ στην Κω η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τον Υπουργό, την αναπληρώτρια Υπουργό, τον Διοικητή της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας και βουλευτές του νομού μας. Είχαμε μία πρώτη συνάντηση χθες στο Επαρχείο μαζί τους και τώρα συνεχίζουμε στο Νοσοκομείο. Συνοδεύονται όλοι από τον κ. Γιαννακόπουλο, οποίος έκανε μία προσφορά σε μας, μία γεννήτρια οξυγόνου. Εν τάχει να σας πω ότι υπήρχε ήδη γεννήτρια, η οποία διασφαλίζει μία παροχή οξυγόνου της τάξης των 7 κυβικών την ώρα, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι εν μέσω πανδημίας αποδείχτηκε ότι δεν έφτανε. Οπότε αναβαθμίστηκε και έγινε δεύτερη γεννήτρια από τον Δ. Γιαννακόπουλο, η οποία μας παρέχει την δυνατότητα για επιπλέον 11 κυβικά οξυγόνο την ώρα”.

Ερωτηθείς ο Έπαρχος Κω-Νισύρου για τις διεκδικήσεις και τις δεσμεύσεις που έλαβαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι τοπικοί φορείς, ο κ. Καμπανής τόνισε: “Εγώ ήμουν συγκεκριμένος, εξήγησα ότι δεν υπάρχει κάτοικος εδώ που να μην επιθυμεί Νοσοκομείο καινούργιο, διότι ήδη αυτό που υπάρχει και χωροταξικά και σαν εγκαταστάσεις έχει κλείσει τον κύκλο του εδώ και 30 με 40 χρόνια περίπου, όμως πρέπει να στελεχωθεί και να εξοπλιστεί το ήδη υπάρχον. Επίσης αναφέρθηκα στην αναγκαιότητα της δημιουργίας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, διότι χωρίς αυτή όποιο σύστημα υγείας δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του και επίσης την αναγκαιότητα στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας, το οποίο καλύπτει μία μεγάλη περιοχή με μόνιμους κατοίκους γύρω στις 10.000 και δεκαπλασιάζεται το νούμερο αυτό κατά τη θερινή περίοδο. Ημουν σαφής και συγκεκριμένος. Από ότι έμαθα είχε μία ανάλογη συζήτηση και ο Δήμαρχος Κω, ο οποίος έμεινε στο νοσοκομείο το καινούργιο, εγώ είπα το καινούργιο χωροταξικά. Εμένα προσωπικά αλλά και τους κατοίκους δεν μας ενδιαφέρει να φτάσουμε σε ένα σημείο και να συζητάμε “εδώ θα γίνει, εκεί θα γίνει”, διότι νοσοκομείο σημαίνει δευτεροβάθμια παροχή υπηρεσιών υγείας.

Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος δεν πρέπει να ταλαιπωρείται, να πηγαινοέρχεται από Αθήνα, από Ρόδο κτλ και κάτι άλλο που έχω την εντύπωση ότι θα προκύψει σήμερα καθότι στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου, είναι μήπως συζητηθεί μία καλύτερη στελέχωση του νοσοκομείου Ρόδου και να είναι σαν να είναι ο δορυφόρος Δωδεκανήσου, δηλαδή σοβαρά περιστατικά κτλ. να αντιμετωπίζονται εκεί, να υπάρχει μία γέφυρα μία κατά κάποιο τρόπο αδελφοποίηση”.

Σήμερα είναι η συνάντηση με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τα εγκαίνια. Ευελπιστώ κάτι να αφήσει αυτή η επίσκεψη, είναι πρωτόγνωρο να έρθει όλη μαζί η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στο νησί, είπε καταλήγοντας ο Έπαρχος Κω-Νισύρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα