Στη Ρόδο ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης

Ο ελληνικής καταγωγής Αμερικανός διπλωμάτης αποδέχθηκε πρόσκληση του Ροδίτη Καθηγητή Ηλία Τομάζου, ο οποίος συνοδεύει στη Ρόδο ομάδα φοιτητών των Πανεπιστημίου Κονέκτικατ και Μασαχουσέτης

Στη Ρόδο θα βρεθεί το Σάββατο ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης, για ιδιωτική επίσκεψη.

της Νατάσας Παμπρή

Ο ελληνικής καταγωγής Αμερικανός διπλωμάτης θα πραγματοποιήσει την πρώτη του ανεπίσημη επίσκεψη στη Ρόδο, αποδεχόμενος την πρόσκληση του συμπατριώτη μας καθηγητή Ηλία Τομάζου, ο οποίος συνοδεύει στο νησί ομάδα Αμερικανών φοιτητών. Ειδικότερα, στη Ρόδο βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες 29 φοιτητές και φοιτήτριες από τα τμήματα Ελληνικών Σπουδών των Πανεπιστημίων του Κονέκτικατ και της Μασαχουσέτης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, συνοδευόμενα από τον καθηγητή τους κ. Τομάζο και μελών του συμβουλίου του Παρροδιακού Συλλόγου Αμερικής «Απόλλων».

Ο κ. Τομάζος συχνά φέρνει στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Ρόδο, φοιτητές από αμερικανικά Πανεπιστήμια όπου διδάσκει, στοχεύοντας να ενδυναμώσει την αγάπη τους για την Ελλάδα, την ελληνική γλώσσα και τον Πολιτισμό, μέσα από διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκαν και τη Σπάρτη, όπου επίσης τους επισκέφθηκε ο Αμερικανός Πρέσβης και μάλιστα γευμάτισαν στο σπίτι του.

Ο Ηλίας Τομάζος, Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, ο οποίος διαμένει 50 χρόνια στην Αμερική, έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια ένα τεράστιο- μεγαλόπνοο έργο για τη διάσωση, καλλιέργεια και διάδοση της ελληνικής γλώσσας, του ελληνικού Πολιτισμού και του ελληνισμού.

φωτο Τ. Τσούνη: newmoney.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα