Η πιο σύντομη πτήση εντός Ελλάδας είναι στα Δωδεκάνησα και διαρκεί λιγότερο από 20 λεπτά (βίντεο)

Μέχρι και πριν μερικά χρόνια κατείχε το ρεκόρ της συντομότερης πτήσης στον κόσμο. Κι αυτό γιατί ουσιαστικά στον αέρα παραμένεις για σχεδόν πέντε λεπτά, όχι παραπάνω.

Όλα τα υπόλοιπα είναι μέχρι να μπεις και να βγεις από το αεροπλάνο.

Μιλάμε φυσικά για την πτήση που συνδέει το νησί της Κάσου με την Κάρπαθο στα Δωδεκάνησα.

Τα δύο νησιά απέχουν μεταξύ τους μόλις 19,3 χιλιόμετρα, ωστόσο έχουν αεροπορική σύνδεση, κάτι που κάνει το ταξίδι «παιχνιδάκι» για όποιον επιθυμεί να μεταβεί από το ένα στο άλλο. Το αεροδρόμιο της Κάσου βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα και τα αεροπλάνα που πετάνε από και προς τα εκεί, σαφώς είναι μικρότερα από αυτά που έχουμε συνηθίσει.

Το συγκεκριμένο ταξίδι αποτελεί εμπειρία και μάλιστα υπάρχουν πολλοί που το κινηματογραφούν ολόκληρο!

Όπως είναι λογικό όμως θα αναρωτιέσαι ποια πτήση θα μπορούσε να είναι πιο σύντομη από το Κάσος-Κάρπαθος. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι μία, αλλά δύο! Η πτήση από το Caye Chapel στο Caye Caulker στην Καραϊβική διαρκεί δύο λεπτά, ενώ η συντομότερη του πλανήτη είναι το Westray – Papa Westray στην Σκωτία, όπου μπαίνεις στο αεροπλάνο για 47 δευτερόλεπτα! Τζάμπα ο κόπος.

Πηγή: plus.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα