Σειρά συναντήσεων της Ελευθερίας Φτακλάκη στη Ρόδο

Σειρά συναντήσεων στο πλαίσιο των προεκλογικών της περιοδειών είχε την Τετάρτη 11 Μαΐου η Ελευθερία Φτακλάκη, υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας.

Η κα Φτακλάκη καταρχήν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου κ. Χρήστο Μιχαλάκη. Στη συνάντηση εργασίας συζητήθηκαν εκτενώς η πορεία της τουριστικής σεζόν που εξελίσσεται στα Δωδεκάνησα με τους καλύτερους οιωνούς, οι νέες ευκαιρίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος και ο σημαντικός ρόλος των τουριστικών γραφείων της Δωδεκανήσου στην ενίσχυση του ελληνικού Τουρισμού. Η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε χαρακτηριστικά ότι η συνεισφορά των τουριστικών γραφείων στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι καθοριστική και ουσιαστική.

Αμέσως μετά, η κα Φτακλάκη επισκέφθηκε στα γραφεία τους, τους Προϊσταμένους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ.κ. Μπάμπη Ψαρά και Γιάννη Παπαδομαρκάκη αντίστοιχα, συζητώντας για ζητήματα της λειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων και ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Στους άξονες του Προγράμματος της ΝΔ για την Παιδεία, την επόμενη τετραετία, μεταξύ άλλων είναι:

1) Διεύρυνση της εφαρμογής του ολοήμερου σχολείου ως τις 17.30 και επέκταση εφαρμογής του διευρυμένου και ενισχυμένου ολοήμερου προγράμματος σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα. 2) Επέκταση πρότυπων και πειραματικών σχολείων: 150 Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία μέχρι το 2027. 3) Αύξηση των μισθολογικών απολαβών εκπαιδευτικών με έμφαση στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς και σε στελέχη εκπαίδευσης με αυξημένες αρμοδιότητες. 4) Ελεύθερη επιλογή από γονέα της σχολικής μονάδας φοίτησης των μαθητών. 5) Ενίσχυση του θεσμού της μαθητείας και αναβάθμιση Επαγγελματικών Λυκείων. 6) Επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών και αναβάθμιση των υποδομών στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας. 7) Επέκταση του θεσμού των Πειραματικών ΕΠΑΣ και ενιαίος τρόπος λειτουργίας των ΕΠΑΛ, όπως τα Πρότυπα ΕΠΑΛ. 8) Ειδικό πρόγραμμα για τον σχολικό εκφοβισμό. Εθνική στρατηγική κατά της βίας κατά των ανηλίκων. 9) Voucher για διεθνώς αναγνωρισμένα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και ψηφιακών δεξιοτήτων σε β-βάθμια και γ-βάθμια εκπαίδευση.

Στη συνέχεια η κα Φτακλάκη επισκέφθηκε τα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ολοκλήρωσε τον κύκλο της περιοδείας της με επισκέψεις σε γειτονιές της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου και με θεματική εκδήλωση για την Κοινωνία και τον Εθελοντισμό στο Sissitio.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα