Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, 2023

99.5

LIVE

Σειρά δράσεων και εκδηλώσεων στην Τήλο

Σήμερα 1/6 θα βρίσκεται στο νησί κλιμάκιο της οργάνωσης ΑΜΚΕ για ενημέρωση και έλεγχο για τον Διαβήτη

Ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία μια σειρά σημαντικών δράσεων και εκδηλώσεων στην Τήλο, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.
Αναλυτικά το διήμερο 30 & 31 Μαίου πραγματοποιήθηκαν:

1. Επισκέφθηκε το νησί μας κλιμάκιο της εθελοντικής οργάνωσης ΟΕΚΚ ΑγκαλιάΖΩ και ενημέρωσε τους κατοίκους για τον καρκίνο του δέρματος. Επιπλέον, εξειδικευμένοι Δερματολόγοι-Αφροδισιολόγοι έκαναν προληπτικό έλεγχο Σπίλων σε όλους τους κατοίκους που επισκέφθηκαν τα ιατρεία του νησιού. Συνολικά εξετάστηκαν 145 κάτοικοι

2. Ο Δήμος μας φιλοξένησε τη διήμερη συνάντηση εργασίας του Ευρωπαϊκού έργου Youth Employment Network for Energy Sustainability in Islands, με εταίρους από Κύπρο, Ιταλία,
Κανάρια Νησιά, Εσθονία, Κροατία, Νορβηγία. Το συντονισμό της συνάντησης είχε το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ) στο οποίο ο Δήμος μας είναι μέλος. Το έργο Youth Employment Network for Energy Sustainability in Islands (YENESIS) στηρίζει τη δημιουργία πράσινων επαγγελμάτων στα νησιά της Ευρώπης προωθώντας την απασχόληση των νέων εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης και ηλικίας 25-29 ετών στους τομείς της ενεργειακής απόδοσης, των ΑΠΕ, του βιώσιμου τουρισμού και της βιώσιμης κινητικότητας.

3. Στα πλαίσια του Summer School που διεξάγετε στο νησί μας από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και τον καθηγητή κύριο Καρδέλη πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία και το Σεμινάριο ενημέρωσης των Τεχνικών του Δήμου μας από την επιστημονική ομάδα του έργου “Ανάπτυξη Ευφυούς Πλατφόρμας για την Ολιστική Διαχείριση του Πλέγματος Ενέργειας & Νερού σε Νησιωτικές Περιοχές” του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του MAS καθώς και το Summer School Tilos 2023 .

4. Αξιολογητές των Ευρωπαϊκών οργανισμών Zero Waste Europe και Mission Zero Waste Academy επισκέφθηκαν το νησί μας στα πλαίσια της αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Europe Waste Cites ώστε ο Δήμος Τήλου να λάβει την επίσημη ευρωπαϊκή πιστοποίηση ως του πρώτου Δήμου Μηδενικών Αποβλήτων στην Ελλάδα.

Κλείνοντας όπως έχουμε ήδη ανακοινωθεί σήμερα 1/6 θα βρίσκεται κλιμάκιο της οργάνωσης ΑΜΚΕ για ενημέρωση και έλεγχο για τον Διαβήτη. Σήμερα θα γινουν στο Ιατρείο Λιβαδιών 10:00-14:30 ΔΩΡΕΑΝ μετρήσεις Γλυκόζης, Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης, Σπιρομετρήσεις, Έλεγχος Συνδρόμου Διαβητικού ποδιού και Αρτηριακής Πίεσης. Το απόγευμα 19:30-20:30 στην αίθουσα πολλαπλών του Δημοτικού Σχολείου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για το διαβήτη από εξειδικευμένους επιστήμονες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα