Σε Χάλκη, Κάσο και Αστυπάλαια σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς

“Στα νησιά του Αιγαίου από χθες το πρωί! Πλάι στους ξάγρυπνους φρουρούς του Ανατολικού Αιγαίου που νυχθημερόν προστατεύουν τα σύνορα της Ελλάδας μας, τα σύνορα της Ευρώπης! Δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και στους οπλίτες μας, και οι Εθνοφύλακές μας! Η εμπειρία τους και η υψηλή αίσθηση του καθήκοντος προάσπισης του τόπου τους, ενισχύουν την άμυνα της Πατρίδας μας!”, αναφέρει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς που από χθες πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

O υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς ξεκίνησε χθες εκτάκτως διήμερη περιοδεία σε 10 νησιά της Δωδεκανήσου και του ανατολικού Αιγαίου, πραγματοποιώντας σειρά επισκέψεων στις έδρες Συγκροτημάτων, Μονάδων, Υπηρεσιών και Επιτηρητικών Φυλακίων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς χθες μετέβη διαδοχικά σε Ικαρία, Φούρνους, Πάτμο, Λειψούς, Λέρο, Νίσυρο και Τήλο, ενώ σήμερα, θα βρεθεί στα νησιά Χάλκη, Κάσο και Αστυπάλαια.

Επίσης, στη Λέρο επισκέφθηκε την Κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Επιχείρηση «Επιτήρηση Νήσων Ανατολικού Αιγαίου» και το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ το οποίο συμμετέχει στην Άσκηση «ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΚΤΩΝ 2022».

Επιπρόσθετα, ο υφυπουργός Άμυνας έχει συναντήσεις με τις κατά τόπους Δημοτικές, Περιφερειακές και Θρησκευτικές Αρχές, τους Διοικητές Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας και τους κατοίκους των νήσων και συνοδεύεται από τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων Αντιστράτηγο Δημήτρη Χούπη και τους Ανώτερους Διοικητές των κατά τόπους Σχηματισμών.

«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: Η Ελλάδα διαχρονικά και με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας, επιζητεί τη συνεννόηση και τις σχέσεις καλής γειτονίας σε ένα πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού. Θέματα αμυντικής θωράκισης και ενίσχυσης της αποτρεπτικής μας ισχύος, όπως και θέματα εθνικής κυριαρχίας παραμένουν αδιαπραγμάτευτα», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Χαρδαλιάς.

H 1η Ημέρα ολοκληρώθηκε με επισκέψεις σε : Ικαρία, Φούρνους, Πάτμο, Λειψούς, Λέρο, Νίσυρο, Τήλο.

Πιο συγκεκριμένα, παρευρέθηκα στις έδρες:
✔️Της Διοίκησης Άμυνας Νήσου, του Τάγματος Εθνοφυλακής Αγίου Κηρύκου και του Επιτηρητικού Φυλακίου «ΚΕΦΑΛΕΣ», στην Ικαρία.
✔️Του 4ου Λόχου Εθνοφυλακής/Τάγμα Εθνοφυλακής Αγίου Κηρύκου, στους Φούρνους.
✔️Του Τάγματος Εθνοφυλακής, στην Πάτμο.
✔️Του 2ου Λόχου Εθνοφυλακής/Τάγμα Εθνοφυλακής Πάτμου, στους Λειψούς.
✔️Του 588 Τάγματος Εθνοφυλακής και της Υπηρεσίας Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων, στη Λέρο.
✔️Της Διοίκησης Άμυνας Νήσου στη Νίσυρο.
✔️Της Διοίκησης Άμυνας Νήσου στην Τήλο.

Συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης και Νήσων Αντιστράτηγο Δημήτριο Χούπη και, κατά περίπτωση, από τους Διοικητές της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής Υποστράτηγο Δημήτριο Βακεντή, της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής Ταξίαρχο Νικόλαο Λαμπιδώνη και της 80 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής Ταξίαρχο Σπυρίδωνα Κογιάννη, είχα την ευκαρία να ενημερωθώ για τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες και να συνομιλήσω με τα Στελέχη, τους Οπλίτες Θητείας και τους Εθνοφύλακες, έναν θεσμό που ενισχύει τη μαχητική ισχύ των Μονάδων του ΣΞ και αυξάνει τους δεσμούς των πολιτών με τις ΕΔ.

✔️ Κατά την παραμονή μου στη Λέρο, επισκέφθηκα επίσης την Κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και το Παράκτιο Περιπολικό ΤΟΞΟΤΗΣ, ενημερώθηκα από τους Κυβερνήτες για την αποστολή και τις επιχειρησιακές δυνατότητες των πολεμικών πλοίων και συνομίλησα με τα πληρώματά τους.

Η συνεργασία του #ΥΠΕΘΑ με τις τοπικές κοινωνίες είναι πάντοτε στενή και ουσιαστική, για αυτό, με την ευκαιρία της επίσκεψής μου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δεν παρέλειψα να συναντηθώ με τον Έπαρχο Ικαρίας Παναγιώτη Γενούζο, τους Δημάρχους Ικαρίας Νικόλαο Καλαμπόγια, Φούρνων Δημήτριο Καρύδη, Λειψών Φώτιο Μάγγο, Λέρου Μιχαήλ Κόλια, Νισύρου Χριστοφή Κορωναίο και Τήλου Μαρία Καμμά-Αλιφέρη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου & Αστυπάλαιας, Υπέρτιμο και Έξαρχο Σποράδων Νήσων Παΐσιο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο ΠΕ Νοτίου Αιγαίου Ιωάννη Θεμέλαρο και τον Αντιδήμαρχο Πάτμου Νικόλαο Κουτούζο.

Νατάσα Παμπρή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα