Σε 3ωρη στάση εργασίας η Ένωση Ιατρών Κ.Θ-Γ.Ν-Κ.Υ. Λέρου

Το Δ.Σ της Ε.Ι.ΘΕ.Λ στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων του Ε.Ο.Δ.Υ και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του προχωράει σήμερα σε τρίωρη στάση εργασίας 11 με 2 το μεσημέρι.

Όπως τονίζουν:

Παρά τις υποσχέσεις του Υπουργείου Υγείας , ξαφνικά με ένα e-mail βρίσκονται στο δρόμο στις 30/6/2024. Πρόκειται για εργαζομένους που βρίσκονται ήδη 5,6,7 χρόνια στην πρώτη γραμμή της μάχης της υγειονομικής περίθαλψης των ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστων,από τα camps, μέχρι τα νοσοκομεία και το EKAB.
Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις τους να μην μείνει κανένας συμβασιούχος χωρίς δουλειά , μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλες και όλους. Απορρόφηση όλων των εργαζομένων στα camb στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ στις αντίστοιχες δομές και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Οι δημόσιες δομές υγείας παραμένουν τραγικά υποστελεχωμενες, όπως και αυτές των νησιών μας, αντί να ενισχυθούν με μόνιμο προσωπικό γίνεται ακριβώς το αντίθετο απολύονται έμπυροι εργαζόμενοι.
Λέμε όχι στην περαιτέρω εμπορευματοποίησή και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν περίθαλψή των προσφύγων και μεταναστών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας. Να μην υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για την παράδοση αυτού του κρίσιμου τομέα σε Μ.Κ.Ο και ιδιώτες.
ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Ι.ΘΕ.Λ καλεί τα μέλη της Ένωσης σε 3 ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 27/6/2024 σε στάση εργασίας από 11.00 π.μ. έως 14.00 μμ. και στην συγκέντρωση, που οργανώνουν οι εργαζόμενοι του Ε.Ο.Δ.Υ , στην πύλη του νοσοκομείου.
Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Γ. Τσουκαλάς Μ. Γιδαράκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα