Χαράλαμπος Ναβροζίδης στον RV: Κάποιοι μέσα τους ζουν για «μνημόσυνα» – Η Κως δεν είναι Μεγάλη Παρασκευή (audio)

Κάποιοι μέσα τους ζουν μόνο για «μνημόσυνα» και για «Μεγάλες Παρασκευές». «Πενθούν» συνεχώς ένα νησί σαν την Κω με τόσο μεγάλη δυναμική και δίνουν την αίσθηση σε όλους ότι η Κως είναι κόλαση. Η Κως δεν είναι Μεγάλη Παρασκευή. Η Κως είναι ένα νησί που τα επόμενα χρόνια θα διεκδικήσει και θα κατακτήσει σπουδαίους στόχους. Όσοι έχουμε την τιμή να εργαζόμαστε γι’ αυτούς τους στόχους, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι και τη δυναμική του νησιού μας αλλά και την θέληση για πρόοδο και την υπέρβαση καθήκοντος που χαρακτηρίζει την ΠΝΑΙ και προσωπικά τον περιφερειάρχη μας τον Γιώργο Χατζημάρκο. 

 


Καλεσμένος της εκπομπής «Real Kos» με τον Παναγιώτη Ζουζούνη βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης ψηφιακής ανάπτυξης νοτίου Αιγαίου κύριος Χαράλαμπος Ναβροζίδης συζητώντας για την παρουσία του περιφερειάρχη νοτίου Αιγαίου κύριου Γιώργου Χατζημάρκου στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κω την Τρίτη 18 Ιουνίου, όπου και συζητήθηκε οι δέσμη συνεργασίας μεταξύ της ΠΝΑΙ και του Δήμου Κω σε μια σειρά έργων στο νησί.

«Ήταν μια εποικοδομητική διαδικασία που έλαβε χώρα στο δημοτικό συμβούλιο παρουσία του περιφερειάρχη μας κυρίου Χατζημάρκου καθώς και μιας σειράς στελεχών της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου που διευθύνουν κρίσιμα πόστα. Όσον αφορά το νέο νοσοκομείο της Κω ο περιφερειάρχης ήταν ξεκάθαρος, 15 εκατομμύρια ευρώ εντάσσονται στον προϋπολογισμό για την δημιουργία αυτού του μεγάλου έργου. Η μελέτη γι’ αυτό το έργο πρέπει να έρθει γρήγορα διότι όλες αυτές οι χρηματοδοτήσεις που προέρχονται από ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία έχουν ημερομηνία λήξης κάτι το οποίο επισήμανε και ο κύριος Χατζημάρκος. Όσον αφορά ότι το έργο των λιμενικών εγκαταστάσεων στην Κέφαλο, δεν καλοπιάνουμε τον περιφερειάρχη λέγοντας η αναφέροντας ότι με διάθεση υπέρβασης καθήκοντος ως συνήθως, αποφάσισε πέρα από την διαδικασία του έργου αυτού καθαυτού, να ενισχύσει και το δρόμο που ενώνει το λιμάνι της Κέφαλού με την κεντρική οδική αρτηρία κάτι που ήταν πολύ σημαντικό και πλέον δίνει ακόμα μεγαλύτερη υπεραξία στο έργο της περιφέρειας. Αναφορικά με το Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κω, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΠΝΑΙ κ. Λυμπερόπουλος προσπάθησε να υλοποιήσει αυτές τις παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τριετίας, ωστόσο αντιμετωπίσαμε αντικειμενικές δυσκολίες με τους εργολάβους οι οποίοι και δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Έτσι λοιπόν και χθες στο δημοτικό συμβούλιο αμφότεροι οι κύριοι Χατζημάρκος και Λυμπερόπουλος μίλησαν με ειλικρίνεια αναφερόμενοι στις πολλές παθογένειες και παραδοξότητες που παρουσιάζει το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κω, καθώς επίσης και για όλες εκείνες τις παρεμβάσεις που πλέον είναι απαραίτητες προκειμένου αυτό το οδικό δίκτυο να μπορέσει να επιτελέσει το ρόλο του. Δυστυχώς αυτό το οδικό δίκτυο δεν μπορεί να σηκώσει όριο ταχύτητας άνω των 50 km/h κι αυτό δεν εναπόκειται σε καμιά πολιτική απόφαση διότι εκείνοι οι οποίοι το καθορίζουν, ελέγχονται ποινικά και καμιά πολιτική απόφαση δεν μπορεί να υπερβεί την ποινική ευθύνη, όπως κατέστησε σαφές κι ο κ. Χατζημάρκος. Σχεδιάζουμε λοιπόν ένα πλέγμα μεγάλων παρεμβάσεων στο δικό δίκτυο προκειμένου να το ενισχύσουμε και να το καταστήσουμε ακόμα πιο ασφαλές. Όσον αφορά την ανακοίνωση του περιφερειάρχη ότι ξεκίνησαν οι αναγνωριστικές μελέτες για την οδική σύνδεση του Αγίου Φωκά με την Καρδάμαινά νομίζω όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι είναι κάτι μακροπρόθεσμο. Σαφώς και είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τίθεται προς δημόσια διαβούλευση. Ο περιφερειάρχης και όλοι εμείς οι συνεργάτες του έχουμε την όρεξη και το όραμα να υπηρετήσουμε αυτό το στόχο και ποιος ξέρει… Μπορεί στο εγγύς μέλλον να ζήσουμε αυτό το όνειρο το οποίο πραγματικά θα σταθεί αφορμή ώστε η Κως να αλλάξει επίπεδο», μερικά απ’ όσα δήλωσε ο κ. Ναβροζίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα