Πρόταση Κόνσολα για την ανάδειξη του σπηλαίου Λιμιώτη στην Κάρπαθο, ώστε να καταστεί επισκέψιμο

Πρόταση προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ανάδειξη ενός αναξιοποίητου σπηλαιολογικού θησαυρού της Καρπάθου, όπως είναι το Σπήλαιο Λιμιώτη, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να αξιοποιηθεί το σπήλαιο και να καταστεί επισκέψιμο για το κοινό, όπως γίνεται με πολλά σπήλαια στην Ελλάδα, όπως τα Σπήλαια Δυρού και Περάματος Ιωαννίνων.

Ο κ. Κόνσολας ζητά να  υπάρξει, σε πρώτη φάση, αυτοψία από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού στο σπήλαιο και στη συνέχεια, σε συνεργασία με την Σπηλαιολογική Εταιρεία, να καταγραφούν οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το έργο της αποκατάστασης και την ανάδειξη του σπηλαίου.

Το Σπήλαιο Λιμιώτη, το οποίο βρίσκεται έξω από τα Πηγάδια Καρπάθου και βορειοανατολικά της παραλίας της Αχάτας, στο εσωτερικό του αναδεικνύει μια μαγευτική εικόνα με τεράστιους σταλαγμίτες και σταλαχτίτες που δημιουργούν ένα μοναδικό διάκοσμο, το οποίο ο κ. Κόνσολας το χαρακτηρίζει ως «αναξιοποίητο θησαυρό».

Με δεδομένο ότι η Κάρπαθος αποτελεί έναν εναλλακτικό τουριστικό προορισμό και οι επισκέπτες αναζητούν διαφορετικές εμπειρίες, η ανάδειξη και αξιοποίηση του Σπηλαίου Λιμιώτη προκειμένου να καταστεί επισκέψιμο θα αποτελέσει πρόσθετο, συγκριτικό πλεονέκτημα για το νησί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα