Παράταση του επιδόματος ανεργίας ζητά το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου

Ανοικτή επιστολή προς του Βουλευτές Δωδεκανήσου απέστειλε το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου «Ο Κολοσσός», σχετικά με το επίδομα ανεργίας, με κοινοποίηση και στον Υπουργό Εργασίας.

Όπως επισημαίνουν, η τρίμηνη επιδότηση ανεργίας που έπαιρνε το μεγαλύτερο ποσοστό των εποχικά εργαζόμενων, προκαλεί αβεβαιότητα πως δεν θα μπορέσουν να καλύψουν ούτε τις βασικές μας ανάγκες το χειμώνα, ζητώντας να διαρκέσει μέχρι την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου ή τουλάχιστον να είναι πεντάμηνης διάρκειας.

Παρατίθεται το περιεχόμενο της επιστολής.

Κύριοι,

Παρόλο που η τουριστική περίοδος εξελίχθηκε ανέλπιστα καλά ξεπερνώντας κάθε προσδοκία (αφού ξεπέρασε ακόμη και τα νούμερα του 2019) και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, οι εποχιακά απασχολούμενοι, όπως και οι εργαζόμενοι του κλάδου μας, ανησυχούν πως ο χειμώνας που έρχεται θα είναι δύσκολος.

Οι μισθοί έχουν παραμείνει στα ίδια επίπεδα με τα περσινά και με την ακρίβεια που επικρατεί και συνεχώς αυξάνεται σε καύσιμα, ηλεκτρική ενέργεια και είδη πρώτης ανάγκης, κανένας εργαζόμενος δεν έχει καταφέρει να αποταμιεύσει χρήματα ώστε να καλύψει τις ανάγκες του ερχόμενου χειμώνα.

Η τρίμηνη επιδότηση ανεργίας που έπαιρνε το μεγαλύτερο ποσοστό των εποχικά εργαζόμενων, και μόνο στην ιδέα ότι θα παραμείνει η ίδια, μας προβληματίζει και μας  προκαλεί αβεβαιότητα πως δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε ούτε καν τις βασικές μας ανάγκες ώστε να βγει ο χειμώνας.

Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να μεριμνήσετε ώστε η επιδότηση ανεργίας να διαρκέσει μέχρι την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου ή τουλάχιστον να είναι πεντάμηνης διάρκειας.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

           ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                               ΚΟΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα