Προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης για τον αποχαρακτηρισμό δασωμένων αγρών και παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων

Την άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για να επιλυθεί το ζήτημα των δασωμένων αγρών που ανήκουν σε ιδιώτες και έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές εκτάσεις και την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αντιρρήσεων, ζητά με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας.

Υπενθυμίζεται ότι συστήθηκε ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τη διαμόρφωση της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης που θα αποχαρακτηρίζει τους δασωμένους και εγκαταλελειμμένους αγρούς, θα τους εξαιρεί από τη δασική νομοθεσία και θα δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες τους να προχωρήσουν στην αξιοποίησή τους. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα.

Ο Μάνος Κόνσολας με δεδομένο ότι έχει περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα και ο χρόνος πιέζει για την κύρωση των δασικών χαρτών, τονίζει ότι θα πρέπει άμεσα να κατατεθεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να παραταθεί η προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων, όχι μόνο λόγω της συγκεκριμένης εκκρεμότητας, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι οι δασικές υπηρεσίες διορθώνουν ακόμα σφάλματα από τις αρχικές αναρτήσεις των δασικών χαρτών, αλλά και επειδή οι τροποποιημένοι χάρτες ξεκίνησαν να αναρτώνται πριν από ένα μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα