Προληπτικός στοματικός έλεγχος στα Δημοτικά Σχολεία της Ρόδου με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (audio)

Από το 15ο Δημοτικό Σχολείο στο Ροδίνι, το πολυπληθέστερο σε μαθητικό δυναμικό, δημοτικό σχολείο της πόλεως Ρόδου ξεκίνησαν χθες οι προληπτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι στα παιδιά της Γ΄ Δημοτικού.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, της ΑΜΚΕ Γαληνός και του Νοσοκομείου Ρόδου.

Σήμερα ο προληπτικός στοματικός έλεγχος των παιδιών συνεχίζεται στο 2ο δημοτικό σχολείο πόλεως Ρόδου και καθημερινά θα γίνεται η αντίστοιχη εξέταση των μαθητών σε ένα ή δύο σχολικά συγκροτήματα. Με την ολοκλήρωση της νήσου Ρόδου, ο προληπτικός έλεγχος θα ξεκινήσει στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου, όπως δήλωσε στον Real Voice και τη Ρένα Παυλάκη, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χαρούλα Γιασιράνη.

Η κα Γιασιράνη αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία αυτή που ξεκίνησε η ΠΝΑΙ, ευχαριστώντας τον Οδοντιατρικό Σύλλογο για την εθελοντική του προσφορά, την ΑΜΚΕ Γαληνός και το Νοσοκομείο Ρόδου, αλλά και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τη συνεργασία στον προληπτικό στοματικό έλεγχο των παιδιών. “Η στοματική υγιεινή είναι η τελευταία που θα σκεφθούν οι γονείς για τα παιδιά τους, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η κοινωνία και είναι εξαιρετικά σημαντικό να ελέγχονται σε αυτή την ηλικία”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Διευθυντής του 15ου Δημοτικού Σχολείου Γιώργος Γκοτζιαμάνης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους συναρμόδιους φορείς για την εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία, ξεκινώντας από ένα σχολείο που έχει τους περισσότερους μαθητές σε όλη τη Δωδεκάνησο, αφού αριθμεί 500 παιδιά σε 15 τμήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας τουλάχιστον 2 στα 3 Ελληνόπουλα αποκτούν τερηδόνα σε δύο έως τρία δόντια πριν από την ηλικία των 12 ετών, ενώ σχεδόν οκτώ στα δέκα έχουν μέτρια έως κακή στοματική υγιεινή. Η επίσκεψη στον οδοντίατρο όμως γίνεται συνήθως όταν είναι πλέον αργά και όταν το δόντι χρειάζεται φροντίδα. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως η κακή στοματική υγιεινή δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής, μπορεί να αποβεί και ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Νατάσα Παμπρή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα