Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου «25ης Μαρτίου 1821»

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821» θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και περιλαμβάνουν για την πόλη της Ρόδου:

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ
Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια από την ογδόη πρωινής ώρας της 23ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2022.
Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α των ΝΠΔΔ και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2022.
ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022
ΩΡΑ 11:00 πμ : Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ.
ΩΡΑ 12:00μμ : Aπότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στα μνημεία των Ηρώων.
Καταθέσεις στεφάνων από σωματεία, οργανώσεις και προσκόπους – οδηγούς της πόλεως Ρόδου στο Βωμό της Πατρίδας, στον ανδριάντα του Ηρώα Αλέξανδρου Διάκου, , στο Μνημείο του Παπά και του Δασκάλου, στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην προτομή του Ευσταθίου Γεωργίου, από αντιπροσωπείες σπουδαστών και μαθητών με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου (στο βωμό της Πατρίδας).
Στις καταθέσεις των σχολείων, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων, εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, συλλόγων, σωματείων, και ιδρυμάτων
Υπεύθυνοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής ορίζονται :
Βιτζηλαίος Μιχάλης Κ.Φ.Α. Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου για «το Μνημείο του Παππά και του Δασκάλου» – Τσιντομηνάς Νικόλαος Κ.Φ.Α. του 1ου ΓΕΛ Ρόδου για «τον Ανδριάντα του Ήρωα Αλεξάνδρου Διάκου» – Καμπούρης Ιωάννης Κ.Φ.Α του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για «την Προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου» – Τσαμπανάκης Κωσταντίνος Κ.Φ.Α του 2ου Γυμνασίου (Πειραματικού) Ρόδου για «την Προτομή του Ευστάθιου Γεωργίου».
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022
ΩΡΑ 07:00 πμ: Παιάνιση Εωθινού από την ΜΣΕΘ/95 ΑΔΤΕ στην πόλη της Ρόδου από τον
Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Νεοχωρίου – Καζίνο Ρόδου – Δημαρχείο – Μανδράκι – Πλατεία Κύπρου – Ακαδημία – Ιερός Ναός Εισοδίων Θεοτόκο Νεοχωρίου .
ΩΡΑ 08:00 πμ : Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με το Τμήμα Απόδοσης Τιμών και το Τμήμα της ΜΣΕΘ/95 ΑΔΤΕ.
ΩΡΑ 10:00 πμ:  Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου. Πέρας προσέλευσης επισήμων για την Δοξολογία ώρα 09:55 π.μ
> Τιμές κατά τη Δοξολογία θα δοθούν από το τμήμα απόδοσης τιμών & τμήμα της ΜΣΕΘ/95 ΑΔΤΕ.
> Εκφώνηση πανηγυρικού από τον καθηγητή Θεολογίας του 5ο Γυμνασίου Ρόδου κ. Βανικιώτη Χρυσόστομο
Ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας από:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ . ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΦΕΔΡΟΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΩΡΑ 11:00 πμ: ΠΑΡΕΛΑΣΗ
Επικεφαλής η Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου και κατά σειρά, ΜΟΝΟ πεζοπόρα τμήματα:
Ερυθρός Σταυρός μετά Αναπήρων & βετεράνων πολεμιστών, σημαιοφόρου & παραστατών 20 ατόμων
Αντιπροσωπείες Συλλόγων με εθνική ενδυμασία κατά έτος ιδρύσεως, μετά από υποβολή αιτήματος στο ν[email protected] και ανώτατο όριο συμμετεχόντων έως 20 άτομα, τηρώντας την παρακάτω σειρά:
1. Λύκειο Ελληνίδων «Εργάνη Αθηνά»
2. Παροικιακοί Σύλλογοι
3. Ομοσπονδία πολιτιστικών συλλόγων
4. Λοιποί πολιτιστικοί σύλλογοι Οργανώσεις και Σωματεία εφ όσον υφίστανται μετά από υποβολή αιτήματος
στο ν[email protected] με ανώτατο όριο έως 20 άτομα
Σώματα Ελλήνων προσκόπων μετά σημαίας & 20 ατόμων >
Σώματα Ελληνικού Οδηγισμού μετά σημαίας & 20 ατόμων
Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Κέντρου Παιδικής Μέριμνας θηλέων, Διεθνούς Σχολείου Ρόδου (σημαιοφόρος παραστάτες δείκτης με 10 τετράδες)
Μαθητές Τεχνικών Σχολών, ΑΣΤΕ Ρόδου, ΤΕΣΤΕ Ρόδου (σημαιοφόρος παραστάτες δείκτης με 10 τετράδες) > Έφεδροι αξιωματικοί & Έφεδροι καταδρομείς > Κλείνει η φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου
Ανοίγει η στρατιωτική παρέλαση με τμήμα της ΜΣΕΘ /95 ΑΔΤΕ ο Έχων το γενικό πρόσταγμα με το επιτελείο του
Πολεμική σημαία της 95 ΑΔΤΕ > Πολεμικές σημαίες ταγμάτων.
Στρατιωτική παρέλαση Κλείνει, με το τμήμα της ΜΣΕΘ/95 ΑΔΤΕ.
Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης για τα τμήματα και των Σχολείων, Σωματείων, Οργανώσεων κ.λ.π. θα έχει ο κ. Παπαγεωργίου Αντώνης, (ΚΦΑ του 4ου ΓΕΛ. Ρόδου Δευτ/θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου).
Βοηθοί ορίζονται οι: κ. Τζιβή Ελένη (Υπεύθυνη ΦΑ.ΣΧ.Α Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου) κ. Μαντικός Νικόλαος (ΚΦΑ ΦΑ.ΣΧ.Α Δευτ/θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου), κ. Σταυριά Αναστασία (Υπεύθυνη της ΦΑ.ΣΧ.Α Δευτ/θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου)
Για την ομαλή διεξαγωγή της Παρέλασης θα τηρούνται οι οδηγίες των παραπάνω υπευθύνων.
ΩΡΑ 12:00 μμ : Χοροθεατρική παράσταση με τίτλο «Αναπαράσταση της Κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στην Αγία Λαύρα» στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (σιντριβάνι) στη Ρόδο, συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας «Καμάρι»
ΩΡΑ 18:15 μμ: Επίσημη υποστολή σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με το Τμήμα Απόδοσης Τιμών και το Τμήμα της ΜΣΕΘ της 95 ΑΔΤΕ.
ΩΡΑ 20:00 μμ :Συναυλία με την Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου με θέμα «200 + 1 χρόνια λευτεριάς» η συμμετοχή των Δωδεκανήσων στον αγώνα του 1821 στο Δημοτικό Θέατρο (είσοδος ελεύθερη).
Τελετάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου ορίζεται η κ. Κούκου Βασιλική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα