Πρόγραμμα αποκατάστασης και αξιοποίησης των ακινήτων του ΟΔΑΠ στη Μεσαιωνική Πόλη ανακοίνωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη (audio)

Πρόγραμμα αποκατάστασης και αξιοποίησης των ακινήτων του ΟΔΑΠ στη Μεσαιωνική Πόλη ανακοίνωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε κοινή συνέντευξη Τύπου  με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο Ρόδου Αλέξανδρο Κολιάδη, νωρίτερα σήμερα στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχείου Ρόδου.

Πρόκειται για δεκάδες ακίνητα τα οποία βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση, για τα οποία, όπως τόνισε η Υπουργός, στόχος είναι να αποκατασταθούν μέχρι το τέλος της τετραετίας. Μεταξύ αυτών και οι μύλοι στο Μανδράκι.

Η αξιοποίηση ακινήτων διαχείρισης ΟΔΑΠ στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου,  υλοποιείται μέσω προγραμμάτων αξιοποίησης. Η εκπονηθείσα μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Union via the Structural Reform Support Programme and in cooperation with the European Commissions DG) κατηγοροποίησε τα ακίνητα, καθόρισε κριτήρια και προτεραιότητες αξιοποίησης, καθώς και υποδείγματα καλών πρακτικών, τα οποία ο ΟΔΑΠ καλείται να εφαρμόσει, ώστε να επιτύχει τόσο την προστασία και ανάδειξη του κτηριακού αποθέματος που διαχειρίζεται, όσο και την αύξηση των εσόδων του.

Με θερμά λόγια υποδέχτηκαν την Υπουργό Πολιτισμού ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Για τις προτεραιότητες του Υπουργείου Πολιτισμού μίλησε  Υπουργός Λίνα Μενδώνη

Ειδική αναφορά στη Μεσαιωνική Πόλη έκαναν ο Δήμαρχος και η Υπουργός

Ακολούθησε αυτοψία της Υπουργού στο εργοτάξιο του Εθνικού θεάτρου Ρόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα