Πρεσβευτές της ελληνικής γαστρονομίας τα ξενοδοχεία

Συμμαχία σύζευξης κοινού οφέλους με κερδισμένο τον περιφερειακό ιστό της χώρας μας αποτελεί η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα της ελληνικής οικονομίας με τα ξενοδοχεία. Ηδη το 88% των δαπανών των ξενοδοχειακών μονάδων για αγορά τροφίμων και ποτών αφορά σε αγορά ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Παράλληλα το 97% των κρασιών που καταναλώνονται είναι ελληνικά.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ), διαφαίνεται ξεκάθαρα πως οι ελληνικές ξενοδοχειακές μονάδες έχουν γυρίσει «σελίδα», εστιάζοντας, κυρίως, στην ελληνική αγορά προϊόντων είτε για τρόφιμα είτε για αλκοολούχα ποτά.

Τα ξενοδοχεία, όντας το σημαντικότερο σημείο αναφοράς του ελληνικού τουρισμού, «ξετυλίγουν» μία ακόμα πτυχή τους, η οποία σχετίζεται με την αγροτική παραγωγή, εφοδιάζοντας τις κουζίνες τους με επώνυμα τοπικά προϊόντα αποκλειστικά ελληνικής προέλευσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα απορρόφησης ελληνικών προϊόντων αποτελεί το project «Ελληνικό Πρωινό» του ΞΕΕ. Πρόκειται για τη μοναδική πρωτοβουλία που συνδέει σε αυτό το εύρος απευθείας τον ξενοδοχειακό κλάδο με τον πρωτογενή τομέα.

«Ελληνικό Πρωινό»
Οπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αλέξανδρος Βασιλικός, το καινοτόμο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» ξεκίνησε το 2010 από το ΞΕΕ και έκτοτε έχει διαγράψει μια πολύ επιτυχημένη πορεία καταξίωσης, μέσα από τον διαρκή εμπλουτισμό του και τη διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή.

«Η ανάδειξη μέσω του “Ελληνικού Πρωινού” της ιδιαίτερης γαστρονομικής παράδοσης κάθε περιοχής της χώρας µας, ανάλογα µε τα προϊόντα που παράγονται σε αυτήν, τις ιδιαίτερες κλιµατολογικές και γεωγραφικές συνθήκες, δίνει στοιχεία μοναδικότητας στην εμπειρία των επισκεπτών μας και συμβάλλει στην εξωστρέφεια και στο άνοιγμα νέων αγορών για μοναδικά προϊόντα ελληνικής παραγωγής. Κάθε μέρα, με κάθε πρωινό, τα ξενοδοχεία που έχουν αγκαλιάσει το “Ελληνικό Πρωινό” γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της ποιοτικής πρωτογενούς παραγωγής και της ελληνικής γαστρονομίας», ανέφερε ο κ. Βασιλικός προσθέτοντας: «Oπως είναι γνωστό, η φιλοξενία διαχέει τα οφέλη της σε 17 κλάδους οικονομικής δραστηριότητας και 9 τομείς της ελληνικής οικονομίας. Ανάμεσά τους ο πρωτογενής τομέας έχει περίοπτη θέση σε αυτήν τη συνεισφορά του ελληνικού ξενοδοχείου».

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα που αρχίζουν να ακολουθούν μέσω διαφορετικής οδού και οι Ευρωπαίοι ξενοδόχοι. Μία εξαιρετική συνθήκη, η οποία συνδέεται άμεσα και με την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού brand. Αλλωστε, μέσα από την εντοπιότητα, την εποχικότητα, την αειφορία και την αυθεντικότητα, που αποτελούν και τα σύγχρονα «κλειδιά» όπως και τις σύγχρονες τάσεις του τουρισμού, το brand image και η φήμη μιας χώρας έχουν τη δυναμική να εκτοξευθούν.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα