Ικανοποίηση Εγγλέζου για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ “Την οριστική λύση θα δώσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στη σύμπραξη με το Δήμο Ρόδου, για τη χρηματοδότηση” (ΗΧ)

Ευχαριστίες του Πρόεδρου του ΕΚΡ στον Βουλευτή Μ. Κόνσολα, τον Δήμαρχο Αντ. Καμπουράκη, τον Αντιδήμαρχο Ν. Φλοσκάκη και όσους συνέβαλαν στην τελική έκβαση του προβλήματος

Η σύναψη μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και την Εταιρεία Πρόληψης Φυσικών Καταστροφών και Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου, μια δομή που τα προηγούμενα χρόνια στηρίχθηκε από την αυτοδιοίκηση, είναι πλέον γεγονός.

της Νατάσας Παμπρή

Χθες υπογράφηκε το σχετικό μνημόνιο συναντίληψης ανάμεσα στον Υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη και τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, παρουσία του Βουλευτή Δωδεκανήσου, Μάνου Κόνσολα. Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ για να αναπτύσσει δράσεις πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Την πλήρη ικανοποίησή του για την εξέλιξη και τη θετική έκβαση του ζητήματος, εξέφρασε μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάνου, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτης Εγγλέζος. «Επιτέλους βρέθηκε η λύση που θα επιτρέψει από δω και πέρα τη λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ» ανέφερε σχετικά.

“Μετά από ταλαιπωρία και περιπέτεια αρκετών χρόνων, επιτέλους πείστηκε ο υπουργός Χ. Στυλιανίδης ότι είναι αναγκαία η ύπαρξη αυτής της εταιρείας. Ήμασταν τυχεροί διότι η επίσκεψή του εδώ το προηγούμενο διάστημα συνδυάστηκε με συναντήσεις από όλους τους φορείς οι οποίοι του έθεσαν στο τραπέζι την αναγκαιότητα της λειτουργίας της Επιχείρησης.

Σε αυτή την προσπάθεια έπαιξε μεγάλο ρόλο η προσπάθεια του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και του Αντιδημάρχου κ. Φλοσκάκη, των εργαζομένων, αλλά και των προηγούμενων όλων, γιατί δε θέλουμε να ξεχάσουμε καμία προσπάθεια όλων των προηγούμενων που προσπαθούσαν. Αυτή τη φορά πιστεύω ότι είναι μία νέα προσπάθεια από την αρχή, η οποία στηρίζεται από όλους και τους βουλευτές, με αποκορύφωμα και την προσπάθεια που έδωσε ο κ. Κόνσολας, ο οποίος ήταν και αυτός που στην ουσία στο τέλος κατάφερε και να είναι και παρών στις συζητήσεις και κατάφερε με τις προσπάθειες που έκανε, να πείσει τον υπουργό και να αρθούν οι όποιες αντιρρήσεις είχαν και οι υπόλοιποι ώστε να υπογραφεί η συμφωνία.  Όλα ήταν υπέρ της προσπάθειας που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια και ολοκληρώνεται τώρα.

Βέβαια δεν έχουμε τελειώσει, υπάρχουν ακόμα αρκετά στάδια και σε αυτή τη φάση μπαίνει στη συζήτηση και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία θα δώσει και την οριστική βοήθεια με τη σύμπραξη- συμφωνία με τον Δήμο, ώστε να προχωρήσει η χρηματοδότηση. Το επόμενο διάστημα ξεκινάμε άλλη συζήτηση με τον κ. Χατζημάρκο δε νομίζω εκεί να βρούμε εμπόδιο γιατί ήταν θετικός και υποστηρικτής από την αρχή της προσπάθειας, οπότε είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι η περιπέτεια όλων των εργαζομένων, της κοινωνίας, του δήμου σχετικά με την Εταιρεία αυτή φτάνει στο τέλος.

Είμαστε ένα στάδιο πριν ξεκαθαρίσει τελείως το τοπίο και εδραιωθεί στην περιοχή μας ξανά η εταιρεία η οποία είναι σημαντική για τον τόπο, για την προσφορά της και όλα αυτά που θα μπορεί να προσφέρει από δω και στο εξής. Επίσης, η βοήθεια των δικηγόρων του Δήμου ήταν πολύ σημαντική”, είπε καταλήγοντας ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα