Πόλεμος στην Ουκρανία: Δηλώσεις των Βουλευτών Δωδεκανήσου και του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου στον Real Voice

Για κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έκαναν λόγο μιλώντας στον Real Voice οι Βουλευτές Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης και Γιάννης Παππάς, καθώς και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος. Για εύθραυστες ισορροπίες μίλησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός.

 

Μάνος Κόνσολας: Η εισβολή της Ρωσίας δημιουργεί  νέα δεδομένα

Ο κ. Κόνσολας σημείωσε ότι για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο υπάρχουν χώρες που θέλουν να χαράξουν νέα σύνορα, ενώ την ίδια στιγμή η Ευρώπη δεν έχει συγκεκριμένη αμυντική και εξωτερική ισχύ και ενιαία πολιτική ασφάλειας που θα πρέπει να αναθεωρηθεί, παρά το γεγονός ότι είναι μία οικονομική υπερδύναμη. “Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιουργεί δυστυχώς νέα δεδομένα. Από τη συνάντηση προσδοκώ την ειρήνευση και την παύση των εχθροπραξιών, γιατί αυτό έχει αντανάκλαση στη γειτονιά μας, στη χώρα μας, ακόμη και στα νησιά μας.”, τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως η Τουρκία που λειτουργεί ξεκάθαρα ως αναθεωρητική δύναμη αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης με την οποία εδώ κι έναν αιώνα καθορίσθηκαν τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. “Αν δεν απαντηθούν αυτές οι προκλήσεις, δεν θα υπάρχει και Διεθνές Δίκαιο. Κι αν αυτό δεν εδραιωθεί τώρα, καταλαβαίνει κανείς τι μπορεί να ακολουθήσει στη γειτονιά μας”, υπογράμμισε σχετικά. Καταλήγοντας ο κ. Κόνσολας, τόνισε τα εξής:

Για πρώτη φορά μετά το Β ΠΠ υπάρχουν αναθεωρητικές δυνάμεις που θέλουν να χαράξουν νέα σύνορα. Και μη μου πείτε πως είναι αθώα αυτή η κίνηση της Ρωσίας προς την Ουκρανία. Ίδια προβλήματα και ίδια ρητορία υπήρχε τότε και από τη Γερμανία το 1935 όταν κατέλαβε την Αυστρία. Είδατε τι ακολούθησε. Η Ρωσία το κατέστησε ήδη σαφές. Η Τουρκία που λειτουργεί ξεκάθαρα ως αναθεωρητική δύναμη αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης με την οποία εδώ κι έναν αιώνα καθορίσθηκαν τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτό είναι που με προβληματίζει και γι’ αυτό σήμερα θέλω να υπάρχει ειρήνευση. Αν δεν απαντηθούν αυτές οι προκλήσεις, δεν θα υπάρχει και Διεθνές Δίκαιο”.

Βασίλης Υψηλάντης: Ελπίζουμε να επικρατήσει η σύνεση και το Διεθνές Δίκαιο

Ο κ. Υψηλάντης τόνισε ότι “όλοι ελπίζουμε πως θα επικρατήσει το Διεθνές Δίκαιο και η σύνεση”. Η προσπάθεια η οποία γίνεται για να εξοπλιστεί η χώρα μας με τον καλύτερο τρόπο είναι απολύτως αναγκαία, είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι είναι άστοχες κι επικίνδυνες οι όποιες ενστάσεις. “Τα γεγονότα στην Ουκρανία, η απώλεια των ανθρώπινων ζωών, του άμαχου πληθυσμού δε μπορεί να ικανοποιεί κανέναν πολιτισμένο άνθρωπο. Επιπλέον αποδεικνύεται για άλλη μία φορά η σπουδαία προσέγγιση ότι αν θέλεις ειρήνη, ετοιμάζεσαι πάντα για πόλεμο. Και αυτό πρέπει να έχουμε κι εμείς κατά νου οι Έλληνες, ότι η προσπάθεια η οποία γίνεται για να εξοπλισθούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μην έχουμε ανάγκη κανέναν να προασπίσουμε την ανεξαρτησία της χώρας μας, είναι απολύτως αναγκαία” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Γιάννης Παππάς: Επιβάλλεται να πιεστεί η Ρωσία για να σταματήσει ο πόλεμος

Ο κ. Παππάς επισήμανε ότι επιβάλλεται να πιεστεί η ρωσική πλευρά για να σταματήσει η πολεμική σύρραξη το συντομότερο δυνατό, ενώ αναφέρθηκε και στις σκληρές αποφάσεις που έλαβε μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Γερμανία για πολεμικό εξοπλισμό. Αυτά τα οποία ζούμε είναι για μας “πρωτόγνωρα” γιατί δεν περιμέναμε να προχωρήσει ο κ. Πούτιν σε αυτές τις ενέργειες. Οι εξελίξεις είναι περίεργες, οι δηλώσεις που γίνονται δε βοηθάνε πολύ. Πάντα οι Έλληνες είχαμε μια φιλορωσική γραμμή, όμως προσωπικά με απογοητεύει η λογική με την οποία ενεργεί ο Ρώσος Πρόεδρος. Δε βοηθάει κανέναν να πάρει μέρες και εβδομάδες η πολεμική σύρραξη αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία”, υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

Νεκτάριος Σαντορινιός: Εύθραυστες οι ισορροπίες

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός μιλώντας στον Real Voice χαρακτήρισε ανιστόρητους όσους επικαλούνται ότι δεν είχε πόλεμο η Ευρώπη τα τελευταία 80 χρόνια, όταν τη δεκαετία του 70 είχαμε την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο και τη δεκαετία του 90 τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία. “Μετά την πτώση του τείχους, βλέπουμε ανακατανομή των συνόρων της Ευρώπης”, είπε σχετικά. Καταλήγοντας ο κ. Σαντορινιός επισήμανε ότι οι ισορροπίες είναι εύθραυστες, ενώ η γείτονα χώρα φαίνεται να αναβαθμίζεται τις τελευταίες ημέρες σε διπλωματικό επίπεδο. “Η Ευρώπη δεν έπαιξε το ρόλο που έπρεπε να παίξει. Το μάθημα μας πρέπει να το πάρουμε”, ανέφερε επιπροσθέτως.

Γιώργος Χατζημάρκος: Η κρίση δε θα επηρεάσει μόνο την Ευρώπη, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη

Όλος ο κόσμος παρακολουθεί με μεγάλη αγωνία τα γεγονότα στην Ουκρανία, καθώς η εισβολή της Ρωσίας μετά από 87 χρόνια ειρήνης στην Ευρώπη, ανέτρεψε την κατάσταση” σχολίασε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, εκτιμώντας ότι γρήγορα θα βρεθεί ένα σημείο ισορροπίας, ούτως ώστε να ξεπερασθεί η πολύ μεγάλη κρίση, η οποία θα επηρεάσει όχι μόνο την Ευρώπη, αλλά ολόκληρο τον κόσμο, τουλάχιστον στο ενεργειακό ζήτημα. “Προκλήσεις υπάρχουν σε κάθε ιστορική περίοδο διαφορετικές”, σημείωσε σχετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα