Παρέμβαση Κόνσολα για την τοποθέτηση γιατρών στη Σύμη

Την ανάγκη τοποθέτησης ειδικευμένων γιατρών στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης (Π.Π.Ι.), αναδεικνύει με πρωτοβουλία του προς το Υπουργείο Υγείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας.

Τονίζει ότι αυτή τη στιγμή, οι ανάγκες και οι βάρδιες στο Π.Π.Ι. Σύμης καλύπτονται από αγροτικούς γιατρούς, αφού δύο γιατροί με ειδικότητα παθολόγου και ορθοπεδικού που υπηρετούσαν στο νησί, μονιμοποιήθηκαν σε άλλες δομές υγείας εκτός νησιού.

Έκτοτε, δεν έχουν αναπληρωθεί και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα για το επίπεδο της δημόσιας υγείας σε ένα νησί, όπως η Σύμη.

Όπως επισημαίνει ο Μάνος Κόνσολας, η έλλειψη ειδικευμένων γιατρών, εκτός του ότι υποβαθμίζει το επίπεδο της δημόσιας υγείας για κατοίκους και επισκέπτες, οδηγεί και στην αύξηση του αριθμού των διακομιδών, λόγω της αδυναμίας αντιμετώπισης περιστατικών στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση ιατρών με ειδικότητες Γενικής Ιατρικής, Παθολόγου και Ορθοπεδικού προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα