Κυριακή 1 Οκτωβρίου, 2023

99.5

LIVE

Παρέμβαση Κόνσολα για να γίνει το λιμάνι της Καλύμνου πύλη εισόδου-εξόδου

Την έγκαιρη ανανέωση του χαρακτηρισμού του λιμένα Καλύμνου ως πύλης εισόδου-εξόδου και την ανάγκη χρηματοδότησης του έργου κατασκευής νέων εγκαταστάσεων, αναδεικνύει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, με παρέμβασή του προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που συνδέεται με την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στο νησί.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι το λιμάνι της Καλύμνου τα τελευταία χρόνια έχει λάβει προσωρινή πιστοποίηση για τη λειτουργία του ως λιμένα εισόδου-εξόδου, ενώ έχει ήδη γίνει χωροθέτηση και σχεδιασμός για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων ελέγχου ζώνης Σένγκεν, με βάση τις νέες προδιαγραφές, και απομένει η χρηματοδότηση του έργου από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να εκδοθεί εγκαίρως η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα χαρακτηρίζει το λιμάνι της Καλύμνου ως πύλη εισόδου-εξόδου, αφού πρέπει να αξιοποιηθεί ολόκληρη η τουριστική περίοδος και όχι μόνο ένα μέρος της.

Τονίζει ότι η σχετική κοινή υπουργική απόφαση θα πρέπει να έχει εκδοθεί και ενεργοποιηθεί μέσα στον Απρίλιο, προκειμένου να έχει ισχύ η εφαρμογή της μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου και επισημαίνει ότι πρέπει να επαναληφθεί η περσινή καθυστέρηση, που είχε ως αποτέλεσμα η σχετική απόφαση να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ και να ενεργοποιηθεί στις 15 Ιουλίου.

Παράλληλα, ζητά από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να εγκριθεί η χρηματοδότηση για την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων Σένγκεν στο λιμάνι της Καλύμνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα