Παράταξη χωρίς μέλλον χαρακτήρισε την παράταξη Γλυνού ο Π. Κουνάκης

Ανοικτό το ενδεχόμενο καθόδου στις βουλευτικές εκλογές για τον ίδιο

Παράταξη χωρίς μέλλον χαρακτήρισε την παράταξη Γλυνού, ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Κουνάκης, μιλώντας στον Real Voice, ξεκαθαρίζοντας ότι η “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” δεν θα ξανακατέβει στις εκλογές.

“Ο Μανώλης Γλυνός αποφάσισε να μην ξανακατέβει, το ίδιο και η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας. Ως εκ τούτου ο καθένας από μας που θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά, λειτουργεί αυτόνομα”, υποστήριξε ο κ. Κουνάκης, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο καθόδου του ιδίου στις βουλευτικές εκλογές. “Σκοπός μας είναι να αφήσουμε κάποιο θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία”, είπε σχετικά. Με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του Νίκου Γερονικόλα από τη “Συμμαχία” ο κ. Κουνάκης σημείωσε ότι ο ίδιος τον παρότρυνε να ασχοληθεί με την πολιτική το 2019 και να πολιτευθούν με τον ίδιο συνδυασμό.

“Μιλάμε για μία παράταξη η οποία απαρτίζεται από επαγγελματίες ανθρώπους που δεν βιοπορίζονται από την ενασχόλησή τους με τα κοινά. Από την ημέρα που χάσαμε ασχοληθήκαμε πολύ περισσότερο με τη δουλειά μας, έχουμε κάνει αντιπολίτευση στο βαθμό που μας επιτράπηκε, γιατί με τον κορωνοϊό τα πράγματα ήταν δύσκολα, γνωρίζετε ότι πολλές φορές η ιστορία με την τηλεδιάσκεψη δεν μπορούσε να ευνοήσει τις διαφωνίες, τις συμφωνίες ,κάποια πράγματα παρερμηνεύονται, δεν δίνεται χρόνος είναι πάρα πολύ κουραστικό. Στην δική μας περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μία παράταξη που έχει τρεις άξονες. Έχει κάποιους ανθρώπους που προέρχονταν από την παλιά παράταξη του κ. Μαχαιρίδη. Δεν είμαστε μία παράταξη που είχε ξαναδοκιμάσει να κατέβει, βρεθήκαμε από διαφορετικούς χώρους, από διαφορετικά μέρη, η γεωγραφία της Περιφέρειας μας είναι αρκετά δύσκολη. Είναι διαφορετικό να πίνεις ένα καφέ, να πηγαίνεις να φας κάπου, να κάτσεις να πεις μια κουβέντα και διαφορετικό είναι ότι γίνεται να γίνει από το τηλέφωνο και μέσω zoom. Παρόλα αυτά είναι μία παράταξη η οποία επειδή και ο Μανώλης Γλυνός αποφάσισε ότι δεν θα ξανακατέβει και οι περισσότεροι ήδη συζητάνε να πάνε στον Δήμο, δεν έχω ακούσει κάποιον ο οποίος είναι 100% σίγουρος ότι θέλει να ξανακατέβει στην Περιφέρεια. Εγώ όταν είχα ανεξαρτητοποιηθεί το 2017 ήμουν σίγουρος ότι θα κατέβω απέναντι στην παράταξη του συναδέλφου Γιώργου Χατζημάρκου. Είχα κάποιες άλλες τοποθετήσεις, έχω προσπαθήσει αυτή η παράταξη να ξεκινήσει, ήμουν ο πρώτος που έδωσε το χέρι στον Μανώλη Γλυνό και είναι και προσωπικός μου φίλος, είμαι από αυτούς που τον στήριξαν από την πρώτη στιγμή που βοήθησαν να έρθει ο Νίκος ο Γερονικόλας, ο Άγγελος Ανανίας και η Νατάσα η Βενετοκλή. Σκοπός είναι να αφήσουμε ένα θετικό αποτύπωμα όλοι όσοι ασχολούμαστε και το τονίζω δεν βιοποριζόμαστε από την πολιτική”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπροσθέτως ο κ. Κουνάκης τόνισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να φύγει από την παράταξη: “Όσον αφορά εμένα δεν πρόκειται να φύγω από την παράταξη Γλυνού, είμαι από αυτούς που τον υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή. Θα προσπαθήσω να αφήσω ένα θετικό αποτύπωμα. Έχω βάλει ένα μικρό λιθαράκι για αυτή την τουριστική ακαδημία, θα θελα πάρα πολύ να επιστρέψει το ΦΠΑ πίσω. Καταρχάς εγώ έχω ανεξαρτητοποιηθεί από μία παράταξη πάρα πολύ ισχυρή και μάλιστα με τους ίδιους απέναντι μου”.

Για την πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση του Ν. Γερονικόλα, είπε: “Ο Ν. Γερονικόλας θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό, εκεί που θα συμφωνεί μαζί μας θα είναι μαζί μας εκεί που δεν συμφωνεί μαζί μας δεν θα είναι μαζί μας. Αλλά η δική μας παράταξη είναι αρκετά πλουραλιστική, ο καθένας ψηφίζει κατά συνείδηση

Μιλάμε για μία παράταξη η οποία δεν θα ξανακατέβει, αυτό είναι ξεκάθαρο τελειώνει η θητεία και δεν θα ξαναϋπάρξει.

Νομίζω ότι ο καθένας μας εκεί που βρίσκεται πρέπει να είναι απολύτως καλά για να συνεχίσει να είναι σε μία παράταξη. Ο Νίκος έχει κάτι άλλο στο μυαλό του, δεν μου το έχει ξεκαθαρίσει ,δεν ξέρει πού θα καταλήξει είναι δικό του θέμα. Εμείς τον αγαπάμε, είναι κομμάτι της “Συμμαχίας”, είναι ένας άνθρωπος που μαζί πορευτήκαμε, του έχουμε ευχηθεί καλή επιτυχία όποτε θέλει μπορεί να γυρίσει

Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο από ένα σημείο και μετά ότι αυτή η παράταξη, όπως είναι ολόκληρη δεν έχει μέλλον.

Δεν θα πήγαινε με τους ίδιους ανθρώπους, με το ίδιο ψηφοδέλτιο υπό αυτές τις συνθήκες να διεκδικήσει την Περιφέρεια νοτίου Αιγαίου ξανά. Αρα από ένα σημείο και μετά από τη στιγμή που το κάνει ξεκάθαρο ο Μανώλης ότι δεν θα ξανακατέβει στην τοπική αυτοδιοίκηση προφανώς οι περισσότεροι άνθρωποι που είμαστε στο ψηφοδέλτιο δεν θα ήθελαν να χαλάσουν οι προσωπικές τους σχέσεις για κάτι το οποίο δεν θα συνεχίσει. Άρα νομίζω ότι αυτό που ενδιαφέρει τους ανθρώπους που μας έχουν στηρίξει, μας έχουν εμπιστευτεί είναι ότι εμείς θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ξεκαθαρίζουμε ότι η παράταξη αυτή δεν έχει μέλλον παρόλα αυτά και αντιπολίτευση θα κάνουμε και τις προτάσεις μας και τώρα πλέον δεν υπάρχει κάποιο άγχος από την Περιφερειακή Αρχή μην τους πάρει κάποιος την έδρα, μην τους πάρει κάποιος την εξουσία ,επομένως μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο ότι καλό τους προτείνουμε. Οποιος πιστεύει ότι τα ξέρει όλα και τα κάνει όλα μόνος του κάνει λάθος. Νομίζω ότι δεν υπάρχουνε και πάρα πολλοί οι οποίοι να έχουν μετακινηθεί από μία παράταξη σε μία άλλη και έχουν μεταφέρει τους ανθρώπους που τους εμπιστεύτηκαν από μία παράταξη σε μία άλλη”.

Ο κ. Κουνάκης υποστήριξε επίσης ότι “Δεν έχω κάνει κανένα ρουσφέτι, δεν έχω σβήσει ούτε μία κλήση, άρα είναι πολύ σημαντικό όλοι αυτοί οι άνθρωποι που με εμπιστεύονται να με βοηθήσουν, να μου πουν Παναγιώτη πιστεύουμε ότι μάλλον πρέπει να πας προς τα εκεί και εκεί θα θέλαμε να σε δούμε…

Για μένα υπάρχουν τρεις δρόμοι. Υπάρχει η Βουλή, υπάρχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε δύο βαθμούς ή να κάτσεις στο σπίτι σου και να ασχοληθείς με τη δουλειά σου, επομένως όλα είναι ανοιχτά.

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα ξανάκατέβω ποτέ μαζί με την παράταξη του κυρίου Χατζημάρκου. Ο καθένας από μας από τη στιγμή που η παράταξη αυτή στην ουσία δεν έχει σκοπό να συνεχίσει, είναι αυτόνομος, δεν υπάρχει κάποια ηθική δέσμευση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα