Παρ’ ολίγον σύγκρουση αεροσκάφους που απογειώθηκε από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με drone στα 9.600 πόδια

Το φτερό του αεροπλάνου βρέθηκε σε απόσταση 1,5 μέτρου από το drone

Αεροπλάνο της British Airways που απογειώθηκε από την Αθήνα με προορισμό το αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο απέφυγε στο παρά πέντε σύγκρουση με ένα drone στα 9.600 πόδια.

Το περιστατικό πιστεύεται ότι είναι ένα από τα πιο κοντινά ατυχήματα που έχουν σημειωθεί ποτέ μεταξύ ενός αεροσκάφους και ενός drone.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 24 φορές μεγαλύτερο από το συνηθισμένο μέγιστο νόμιμο ύψος για τις συσκευές που είναι μόλις τα 400 πόδια.

Ο χειριστής του drone για την ώρα αγνοείται. Στην περίπτωση που συλληφθεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το περιστατικό έλαβε χώρα την 4η Ιανουαρίου, στις 16:30 όταν το Airbus A321 με 180 επιβάτες ετοιμαζόταν για προσγείωση στο αεροδρόμιο Χίθροου.

Ο χειριστής του drone αγνοείται

Το φτερό του αεροπλάνου βρέθηκε σε απόσταση 1,5 μέτρου από το drone και 9 μέτρων από το τζάμι του πιλοτηρίου, ενώ βρισκόταν στον βρετανικό εναέριο χώρο, στα 9.600 πόδια.

«Οι λεπτομέρειες μεταφέρθηκαν άμεσα στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου του Χίθροου με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να ενημερώνουν τον πιλότο του αεροπλάνου πίσω από αυτό της British Airways», αναφέρεται.

Η British Airways μέσω εκπροσώπου ανέφερε πως «λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τέτοια περιστατικά και οι πιλότοι μας τα αναφέρουν ώστε οι αρχές να μπορούν να διεξάγουν έρευνα και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα».

in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα