Παναγιώτης Φωνιαδάκης στον RV: Τα θέματά των ατόμων με ειδικές ανάγκες, έθεσαν στους υπουργούς στο Μέγαρο Μάξιμου, 34 φορείς και Ομοσπονδίες (audio)

Συζητήθηκε το περιεχόμενο της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030 (ΕΣΔΑμεΑ)

«Σχεδιάζουμε ένα καλύτερο Σήμερα με όλους, για όλους». Αυτό ήταν το θέμα της συνάντησης που διοργάνωσαν ο αρμόδιος για τον Συντονιστικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Στο επίκεντρο της διευρυμένης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε το περιεχόμενο της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030 (ΕΣΔΑμεΑ), την οποία και επεξεργάζεται η Προεδρία της Κυβέρνησης και σε αυτήν συμμετείχαν ο πρόεδρος της τριτοβάθμιας Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας, Κωνσταντίνος Στεφανίδης, καθώς και εκπρόσωποι συνολικά 31 δευτεροβάθμιων Ομοσπονδιών Ατόμων με Αναπηρία.

Η Εθνική Στρατηγική αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση των πολιτικών για τα ΑμεΑ. Παράλληλα, ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα του αναπηρικού κινήματος προς την Πολιτεία.

Η ΕΣΔΑμεΑ θα ενσωματώνει τις δεσμεύσεις του Εθνικού Σχεδίου Δράσης (2020), βέλτιστες πρακτικές από την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τα δικαιώματα των Αμεα (2021-2030), καθώς και συστάσεις της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ΑμεΑ.

Ο Προέδρος του Συλλόγου Α.με.Α Ρόδου, εκπρόσωπος της Π.Ο.Α.με.Α. Ν. Αιγαίου σε τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Νοτίου Αιγαίου, συμμετείχα σε τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου , στα πλαίσια της Εθνικής στρατηγικής για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030, που διοργάνωσαν ο Υπουργούς επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη , με εκπροσώπους του αναπηρικού κινήματος , της Εθνικής Συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρίες , ανέφερε μεταξύ άλλων  μιλώντας στον RealVoice 99.5 στην εκπομπή  “Ανοιχτή Γραμμή” στον Γιάννη Μηνατσή και τη Δέσποινα Κουλούμπρη ο πρόεδρος του συλλόγου ΑμεΑ Ρόδου κ. Παναγιώτης Φωνιαδάκης

Όπως είπε ο κ. Φωνιαδάκης «Μας δόθηκε η ευκαιρία να τοποθετηθούμε και εμείς θέτοντας υπόψιν των υπουργών, του γενικού γραμματέα καθώς και του προέδρου της Εθνικής Αρχής προσβασιμότητας κ. Κωνσταντίνου Στεφανίδη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στη Περιφέρειά μας»

Παρουσίασα και ανάδειξα τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν , τα ειδικά σχολεία της περιοχής μας, όπου ο Υπουργός ζήτησε να του αποστείλουμε υπόμνημα με όλα τα ζητήματα που αφορούν τα ειδικά σχολεία της πόλης μας , το οποίο στείλαμε σήμερα

Τα προβλήματα προσβασιμότητας, την έλλειψη κέντρου αποκατάστασης όπου τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη ύπαρξής του στη περιοχή μας .

Το θέμα του κτηρίου του πρώην ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ( Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Κ.Α.ΜΕ.Α. ) στους Αγίους Αποστόλους όπου ζητήθηκε η άμεση αποκατάσταση του, και η επαναλειτουργία του.

O πρόεδρος του συλλόγου ΑμεΑ Ρόδου διευκρίνισε  ότι αναδείχτηκε όλο το φάσμα των προβλημάτων που αφορούν τα Α.με.Α. της χώρας, και από τους συναδέλφους των Περιφερειακών Ομοσπονδιών που συμμετείχαν στη τηλεδιάσκεψη , όπου ενώπιον των υπουργών , τονίσαμε ότι όλοι μαζί συσπειρωμένοι θα διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.

Ακούστε τί είπε στην εκπομπή “Ανοιχτή Γραμμή”

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα