Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Νίσυρο το θερινό σχολείο CIVIS, με θέμα «Κλίμα, γεωπάρκο, ηφαίστειο»

Με καθηγητές από τέσσερα Πανεπιστήμια και επιστημονική υπεύθυνη την Αναπλ. Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Εύη Νομικού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Νίσυρο το πενθήμερο θερινό σχολείο CIVIS με τίτλο «Vulnerability of the Eastern Mediterranean: Natural Processes and Climate Risks (NatRisks)» όπου συμμετείχαν φοιτητές προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών από επτά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια (Aix-Marseille Université, Paris Lodron Universität Salzburg,Université de Lausanne, Université libre de Bruxelles, Eberhard Karls Universität Tübingen, National and Kapodistrian University of Athens, University of Bucharest) σε συνεργασία με το Nisyros Geopark – Γεωπάρκο Νισύρου.

Με καθηγητές από τέσσερα Πανεπιστήμια και επιστημονική υπεύθυνη την Αναπλ. Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Εύη Νομικού.

Το ηφαίστειο της Νισύρου μελέτησαν εντατικά οι νέοι επιστήμονες αλλά και καταξιωμένοι καθηγητές από Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια σε θέματα ηφαιστειολογίας, τεκτονικής, φυσικής γεωγραφίας, γεωμορφολογίας, ωκεανογραφίας, κλιματολογίας και αρχαιολογίας.

Οι εργασίες πεδίου και τα μαθήματα του θερινού σχολείου πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του CIVIS – Europe’s Civic University Alliance 8-12 Μάϊου, ενώ οι στόχοι του σχολείου ήταν η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τη αξία της γεωποικιλότητας, τους πιθανούς ηφαιστειακούς γεωκινδύνους, τη συσχέτιση της ανθρωπογεωγραφίας με το φυσικό περιβάλλον καθώς και η κλιματική αλλαγή και η μεταβλητότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Εντατικές μέρες πεδίου με πολλές δράσεις αλλά κ χαμόγελα από νέους επιστήμονες που η διάθεση τους για μάθηση αποτελεί κινητήρια δύναμη για εμάς στο να μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις μας! Και το Γεωπάρκο της Νισύρου αποτελεί τον καλύτερο χώρο για πολυεπιστημονική εκπαίδευση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα