Όλγα Κεφαλογιάννη για το “The Rhodes Co Lab”: Η Ρόδος θα αποτελέσει για μια ακόμη φορά, προορισμό – πιλότο για τον ελληνικό τουρισμό και όχι μόνο (audio)

Στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας “Τhe Rhodes Co-Lab Sustainable Destination” της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ταξιδιωτικού ομίλου TUI, μίλησε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη. Η Υπουργός επεσήμανε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια μετάβασης των ελληνικών τουριστικών προορισμών και όχι μόνο προς την βιωσιμότητα και την αειφορία, ενώ μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο και το πνεύμα συνεργασίας που τον διακρίνει.
Η κα Κεφαλογιάννη τόνισε ακόμη ότι η κλιματική αλλαγή που βρίσκεται σε εξέλιξη, κάνει πιο επιτακτικό το αίτημα για «πράσινες» πρακτικές κατά τη σύνθεση των τουριστικών προϊόντων και εμπειριών, ενώ παράλληλα συνιστά και μία θεμελιώδη μετατόπιση στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών που αναπτύσσουν μία διαρκώς εντεινόμενη ευαισθητοποίηση για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των ταξιδιωτικών τους επιλογών.
Όπως ανέφερε η Υπουργός, το Υπουργείο Τουρισμού στοχεύει στο να συνθέσει ένα τουριστικό προϊόν που θα αναπτύσσεται με γνώμονα το μέτρο και την ισορροπία και βεβαίως τον σεβασμό στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον.
Η Υπουργός κα Κεφαλογιάννη τόνισε πως θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική τη δράση του Rhodes Co-Lab, καθώς θα θέσει τις βάσεις για τον σχεδιασμό, την εφαρμογή πολιτικών και την μέτρηση αποτελεσμάτων, σε όλα τα στάδια μετασχηματισμού της τουριστικής προσφοράς της Ρόδου.
Τέλος, υπογράμμισε πως η εφαρμογή του στρατηγικού αυτού σχεδίου μπορεί να συμβάλει στην ανάδειξη της φυσιογνωμίας και ταυτότητας του νησιού, αναδεικνύοντάς το σε παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου προορισμού, στόχος που μπορεί να επιφέρει πολλαπλά οφέλη για τον προορισμό, την κοινότητα, την τοπική οικονομία καθώς και τους επισκέπτες.
“Η Ρόδος θα αποτελέσει για μια ακόμη φορά, όπως έγινε και πριν από πολλές δεκαετίες, προορισμό – πιλότο για τον ελληνικό τουρισμό και όχι μόνο. Το Υπουργείο Τουρισμού θα είναι δίπλα σας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα