Αλεξάνδρα Σδούκου για το “The Rhodes Co – Lab”: Στόχος μας μέχρι το 2030, το 40% των ενεργειακών αναγκών της Ρόδου, να καλύπτεται από ΑΠΕ (audio)

Δεν μπορούμε να μιλάμε για πράσινη μετάβαση της Ρόδου, εάν δεν διασυνδεθεί με την ηπειρωτική Ελλάδα, δήλωσε η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατά την παρουσίαση του project "The Rhodes Co - Lab"

Στόχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι, μέχρι το 2030, οι ενεργειακές ανάγκες της Ρόδου να καλύπτονται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Αυτό δήλωσε η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, κατά την παρουσίαση του project “The Rhodes Co – Lab” που παραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Η κα Σδούκου παρουσίασε τον σχεδιασμό που θέτει άμεσα σε εφαρμογή το Υπουργείο καθώς και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, προκειμένου ο στόχος να επιτευχθεί εντός των χρονικών ορίων που δίνει το Πρόγραμμα “The Rhodes Co – Lab”.

Ειδικότερα, εντός του 2024 θα προκηρυχθεί ένα υβριδικό σύστημα που θα περιλαμβάνει ΑΠΕ και μπαταρία, με στόχο να ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο ετών. Το σύστημα αυτό έχει δοκιμαστεί,  σε μικρότερη ασφαλώς κλίμακα, στην Αστυπάλαια,  κατά πόσον είναι λειτουργικό.

Το κόστος του υπολογίζεται σε 60.000.000 ευρώ και θα καλυφθεί από το Ταμείο Απανθρακοποίησης των Νησιών. 

Όπως τόνισε η κα Σδούκου, δεν μπορούμε να μιλάμε για πράσινη μετάβαση της Ρόδου αν δεν αλλάξει το ενεργειακό μίγμα του νησιού, αν η Ρόδος δεν διασυνδεθεί με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο μεγάλος στόχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι η διασύνδεση των Δωδεκανήσων με την ηπειρωτική χώρα, μέσω Κορίνθου, ένα έργο προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα