Οι προξενικές αρχές της Ρόδου τίμησαν τη μνήμη των 33 θυμάτων από την πυρκαγιά στο “Oscar”

Τη θλιβερή επέτειο συμπλήρωσης 50 χρόνων, από την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο εστιατόριο Oscar, τίμησαν οι προξενικές αρχές της Ρόδου, το απόγευμα της 23ης Σεπτεμβρίου 2022, σε μια σεμνή τελετή στην πλατεία Γαβριήλ Χαρίτου.

«Συγκεντρωθήκαμε απόψε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη των 33 θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας που συγκλόνισε τον τόπο μας και τραυμάτισε βαθιά τις οικογένειες που έμειναν πίσω» τόνισε ενώπιον όλων ο επίτιμος πρόξενος της Ιρλανδίας στη Ρόδο κ. Σκεύος Μούγκρος.

«Θέλουμε να μεταφέρουμε σήμερα, τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και να τιμήσουμε τη μνήμη των αδικοχαμένων κατοίκων και επισκεπτών, με την ευχή: αυτός εδώ ο τόπος να ζει και να μεταδίδει μόνο στιγμές χαράς και άρτιας φιλοξενίας στους επισκέπτες μας» τόνισε μεταξύ των άλλων στο λόγο του ο επίτιμος πρόξενος Δανίας, Νορβηγίας και Σουηδίας κ. Γιώργος Τσέλιος και κατέθεσε στεφάνι ενώπιον της μαρμάρινης πλάκας, της εγερμένης στην πλατεία Χαρίτου, κοντά στο άλλοτε «Oscar», ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη τους.

 

«Η προξενική κοινότητα της Ρόδου είμαστε καθημερινά αρωγοί στις ανάγκες των αλλοδαπών πολιτών και επισκεπτών, για να διασφαλίσουμε την ομαλή επίσκεψη, παραμονή και επαναπατρισμό των μελών των κρατών που εκπροσωπούμε, προσφέροντας εθελοντικά καλές υπηρεσίες και εκπροσωπώντας επάξια τον τόπο μας» κατέληξε ο κ. Γιώργος Τσέλιος.

Στη δέηση πρωτοστάτησε ο γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Καθολικής Εκκλησίας Δωδεκανήσου πατέρας Λουκάς και παρέστησαν επίσης οι επίτιμοι πρόξενοι: Γερμανίας κ. Κώστας Διακονής, Αγγλίας κα. Ράνια Κοσσιώρη, Γαλλίας κα. Αλίκη Μοσχή – Gauguet, Αυστρίας κα. Μαίρη Μοσχή και της Πολωνίας κα. Κατερίνα Ασπράκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα