Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ομιλητής σε ημερίδα του Ροταριανού Ομίλου Ρόδος – Κολοσσός

Ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός σε συνεργασία με το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρόδου, διοργανώνει την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024  και  Ώρα Έναρξης: 18.30

Ημερίδα με Θέμα :

“Ο πολίτης σημαντικός παράγοντας στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση Φυσικών Κινδύνων”

Εισηγητές:

  • Dr Γεράσιμος Παπαδόπουλος,

Σεισμολόγος, Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Πρόεδρος του οργανισμού «Safe Greece» και Επιστημονικός  Συνεργάτης της UNESCO και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

  • Dr Ιωάννα Τριαντάφυλλου, 

Σεισμολόγος, κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων, κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Τοχόκου στο Σεντάι της Ιαπωνίας.

  • Δημήτρης Μενεμενλής,

Αξιωματικός Π.Σ. (Επιπυραγός) Διοικητής στην 11η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων, Δασοπόνος,  κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στην «Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών», μέλος της Ευρωπαϊκής επιτροπής για τον Κανονισμό CEN και του Διεθνούς Οργανισμού για τον Κανονισμό ISO στον ειδικό τομέα της “Διαχείρισης πυρκαγιών – Συμβολολογία βάσει του SITAC”.Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αιγαίου.

  • Ηλίας Αργύρης, 

Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός, Προϊστάμενος τμήματος Περιβάλλοντος Δήμου Ρόδου, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Γεωγραφίας «Εφαρμοσμένη Γεωπληροφορική στη Διαχείριση Περιβάλλοντος και Κινδύνων» ,Υπ. Διδάκτωρ Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Εισηγήσεις:

  • Σεισμοί και Αντισεισμική προστασία στη Ρόδο, Dr Γεράσιμος Παπαδόπουλος
  • Τσουνάμι και μέτρα προστασίας στη Ρόδο, Dr Ιωάννα Τριαντάφυλλου
  • Δασικές Πυρκαγιές και η αντιμετώπισή τους στην Ανατολική Μεσόγειο, Δημήτρης Μενεμενλής
  • Στρατηγικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Πλημμυρικού Κινδύνου στη Νήσο Ρόδο, Ηλίας Αργύρης

Χώρος διεξαγωγής : Εξωτερικό Αμφιθέατρο του Ξενοδοχείου Casino Ρόδου

Είσοδος Ελεύθερη

Οργάνωση:

Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός

Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρόδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα