Νίσυρος: Η ανακύκλωση σε εφαρμογή

H δημοτική αρχή του Δήμου Νισύρου στα πλαίσια υλοποίησης του οράματος της ολοκληρωμένης αξιοβίωτης ανάπτυξης συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς στην εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης υλικών.

Την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου εστάλησαν προς ανακύκλωση 15 τόνοι χαρτί και πλαστικό, 2 τόνοι παλαιών ηλεκτρικών συσκευών διαφόρων ειδών και 1,5 τόνος παλαιών σίδερων.  

Ο Δήμος Νισύρου, με κάδους ανακύκλωσης σε διάφορα σημεία του νησιού, συλλέγει τα είδη με ηλεκτροκίνητα οχήματα μηδενικών ρύπων και τα μεταφέρει στην Κεντρική Αποθήκη του Δήμου όπου γίνεται διαλογή κατά είδος και συμπίεση με συμπιεστή υψηλής πίεσης. Ταυτόχρονα, για το γυαλί ο Δήμος μας έχει προμηθευτεί θραυστήρα γυαλιού που θρυματίζει τα γυάλινα μπουκάλια μειώνοντας τον όγκο κατά 80% δημιουργώντας αμμώδη ύλη που αναπληρώνει μέρος του άμμου στο μπετόν. Την παραλαβή των υλικών κάνει τοπικός παραλήπτης στην Κω όπου στη συνέχεια τα παραδίδει στην Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης. 

Ένα από τα σημαντικά προβλήματα παγκοσμίως είναι η διαχείριση των αποβλήτων σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ανάγκη για παραγωγή ενέργειας και την εξάντληση των πρώτων υλών. Η περιβαλλοντική ρύπανση δημιουργεί σοβαρές κλιματικές αλλαγές που εμφανίζονται με ραγδαίους ρυθμούς. 

Γίνεται κάθε προσπάθεια η ανακύκλωση να γίνει μέρος της καθημερινότητας του κάθε πολίτη, να γίνει συνήθεια. Η ανακύκλωση υλικών θα βοηθήσει στο να παραμείνουν τα ΧΥΤΑ της Νισύρου λειτουργικά και ταυτόχρονα βοηθά, στο μέγεθος του δυνατού από πλευράς μας, στην ελαχιστοποίηση των παραγόμενων ρύπων, στη λιγότερη χρήση πρώτων υλών, στην ελάττωση της χρήσης ενέργειας ενώ συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα