Νικήτας Τσαμπαλάκης στον RV: Αγώνας δρόμου τις πρώτες 100 ημέρες στο Δήμο Πάτμου για τα έργα στο νησί (audio)

Χρηματοδότηση ύψους 223.000 ευρώ εξασφάλισε χθες ο Δήμος Πάτμου για την ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης, από την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως δήλωσε στον Real Voice ο Δήμαρχος Νικήτας Τσαμπαλάκης, μιλώντας στη Ρένα Παυλάκη.

  • Της Νατάσας Παμπρή

Για το θέμα της express visa σε Τούρκους επισκέπτες για 7ήμερη παραμονή, τόνισε ότι η Πάτμος από την πρώτη στιγμή διεκδικεί την ένταξή της στην εφαρμογή του μέτρου που ισχύει για 10 νησιά του Αιγαίου, μεταξύ των οποίων 6 της Δωδεκανήσου.

Επιπλέον ο Δήμαρχος έκανε έναν μίνι απολογισμό των πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων της δημοτικής αρχής τις πρώτες 100 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων της. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι ένας αγώνας δρόμου, με προτεραιότητα στο νερό, λόγω της λειψυδρίας στα περισσότερα νησιά από την έλλειψη βροχοπτώσεων.

Αναφέρθηκε στην ανάπλαση στην κεντρική πλατεία, όπου υπήρχε τεράστιο πρόβλημα με τα λύματα τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Τσαμπαλάκης εξήρε μάλιστα την άριστη συνεργασία του με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, αφού με την ανάληψη των καθηκόντων του τις πρώτες ημέρες του Γενάρη, είχε σύσκεψη εργασίας μαζί του για να δρομολογηθούν λύσεις.

Στον σύντομο απολογισμό του για τις 100 μέρες στο τιμόνι του Δήμου, ο κ. Τσαμπαλάκης ανέφερε ότι “Η πρώτη συνάντησή μου ήταν με τον Περιφερειάρχη, ο οποίος κατάλαβε αμέσως τα τέσσερα θέματα που του έχω θέσει, ήδη από τα τέσσερα τα δύο θα τα λύσουμε με την Περιφέρεια μαζί, είναι ένα μεγάλο έργο που θα ξεκινήσει σύντομα, θα κάνουμε μία προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια για να κάνει ανάπλαση μιας περιοχής -έχουμε έτοιμη μελέτη και χρηματοδότηση από το υπουργείο Υποδομών – στην περιοχή Αγριολίβαδο, όπου θα γίνει ανάπλαση πάρκινγκ και διαμόρφωση χώρου σε δρόμο. Άλλο πολύ σημαντικό που υπεγράφη χθες από τον Υπουργό Ναυτιλίας, η χρηματοδότηση 223.000 ευρώ για ενοικίαση αφαλάτωσης.

Για μας αυτές οι 100 ημέρες είναι αγώνας δρόμου, έχω κάνει πάνω από 10 ταξίδια στην Αθήνα, ώστε να μπορέσουμε να λύσουμε τα έργα τα οποία θα είναι προτεραιότητα για μας, όπως είναι το νερό.

Με τις 60.000 ευρώ που θα κάνουμε γεωτρήσεις και τις 223.000 ευρώ που θα φέρουμε μία αφαλάτωση με ενοικίαση φέτος θεωρούμε ότι θα δώσουμε λύση στο πρόβλημα του καλοκαιριού στην Πάτμο που είναι το νερό. Βέβαια η χρηματοδότηση δεν φτάνει. Περάσαμε αγώνα δρόμου για να κάνουμε διαγωνισμό, γιατί όλες αυτες οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, παρόλα αυτά θεωρώ ότι αρχές Ιουλίου η Πάτμος θα είναι έτοιμη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων”.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, η Πάτμος έχει φράγμα το οποίο είναι λειτουργικό, αλλά φέτος δεν είχε νερό, λόγω έλλειψης βροχοπτώσεων. “Η λύση είναι η αφαλάτωση, Μπήκαμε στη διαδικασία να νοικιάσουμε φέτος, να δούμε πώς λειτουργεί η εξτρά αφαλάτωση, να δούμε τι κόστος έχει και στο άμεσο μέλλον να δούμε με κάποιο τρόπο η Πάτμος μπορεί να γίνει αυτόνομη ενεργειακά. Το κόστος είναι πραγματικά πολύ μεγάλο στους Δήμους.

Σε επίπεδο υποδομών λύσαμε μέσα σε αυτές τις 100 ημέρες ένα τεράστιο θέμα που είχε η Πάτμος με τα λύματα στην πλατεία του νησιού, εμείς από την πρώτη μέρα εστιάσαμε στο πρόβλημα αυτό και σήμερα η Πάτμος πλέον δεν έχει τέτοιο θέμα στην πλατεία το έχουμε λύσει και με πλακόστρωση κάναμε και ανάπλαση της περιοχής οπότε είναι πολύ σημαντικό έργο για μας ότι από φέτος πλέον η πλατεία της Πάτμου δεν θα έχει αυτές τις δυσάρεστες οσμές που είχε τόσα χρόνια”, σημείωσε.

Τέλος, επειδή και η Πάτμος σήμερα έχει πολύ ισχυρούς ανέμους, ο κ. Τσαμπαλάκης ευχήθηκε να μην υπάρξει κάποιο περιστατικό για αεροδιακομιδή ασθενούς, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Με έναν κακό καιρό, δυστυχώς η δυσκολία των συνθηκών για μεταφορά ή διακομιδή είναι δύσκολη, γι αυτό ας ελπίσουμε να μην έχουμε κάποιο περιστατικό, λόγω των ισχυρών να των ισχυρών ανέμων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα