Ν. Σαντορινιός: Το υπ. Παιδείας έχει αφήσει στην τύχη τους τα Μουσικά Σχολεία

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν 22 Μουσικά Σχολεία της χώρας, ανάμεσα στα οποία και αυτό της Ρόδου, προχώρησαν 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Νεκτάριος Σαντορινιός, καταθέτοντας αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας.

Οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων βλέπουν τις σχολικές μονάδες τους να μην στηρίζονται από το Υπουργείο και τις σπουδές του να υποβαθμίζονται συνεχώς. Όπως σημειώνεται στην Αναφορά των βουλευτών πολλά προβλήματα παρατηρούνται στις κτιριακές υποδομές των Μουσικών σχολείων, οι οποίες και χρήζουν άμεσης αποκατάστασης, ενώ απαραίτητη είναι η αύξηση αιθουσών, καθώς αυτές είναι συχνά πολύ μικρές ή δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες διδασκαλίας και τον αριθμό των μαθητών.

Στην Αναφορά τονίζεται πως οι ελλείψεις καθηγητών, καθηγητών μουσικής παιδείας υποχρεωτικών οργάνων και οργάνων επιλογής ανάγονται πια σε σοβαρό ζήτημα που απειλεί την ομαλή συνέχιση του εκπαιδευτικού προγράμματος των Σχολείων. Ακόμη, η απουσία παροχής δωρεάν σχολικών εγχειριδίων και συγγραμμάτων για τα μαθήματα θεωρητικής μουσικής εκπαίδευσης και μουσικών οργάνων, προσθέτει επιπλέον οικονομικό βάρος στις οικογένειες των μαθητών. Τέλος, ζητείται η μοριοδότηση και ποσόστωση στις πανελλαδικές εξετάσεις για όσα παιδιά ενδιαφέρονται για τις μουσικές σχολές και πιστοποίηση των θεωρητικών σπουδών σε κάθε απόφοιτο μουσικού σχολείου (θεωρία, αρμονία) και των μαθημάτων μουσικών οργάνων. Επιπλέον προτείνεται η δημιουργία νέου πεδίου προσανατολισμού ειδικό για τα μουσικά σχολεία, που θα το επιλέγουν όσα παιδιά ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τα τρία τμήματα μουσικών σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μουσικά μαθήματα, αντί του συμβιβασμού των μαθητών να επιλέξουν ένα ήδη υπάρχον πεδίο, που δεν συσχετίζεται με τα ενδιαφέροντά τους.

 Όπως επισημαίνει ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός: «Ζητάμε από την Υπουργό Παιδείας να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προς επίλυση των προβλημάτων των Μουσικών Σχολείων, ενός εκπαιδευτικού θεσμού που παράγει υποδειγματικό και πρωτοποριακό έργο στην πολιτιστική και πνευματική παρακαταθήκη της χώρας. Με τις πρόσφατες μειώσεις των δαπανών για την Παιδεία, τα δημόσια σχολεία εν συνόλω, υποβαθμίζονται συνεχώς, με ξεκάθαρη υπαιτιότητα της Κυβέρνησης και της αρμόδιας Υπουργού που, ως επίμονοι «μετεξεταστέοι», αγνοούν με πείσμα τα αιτήματα της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα