Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: Ζήτησα μέτρα για να προστατευθούμε από τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας

Την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη των κρατών-μελών της Ε.Ε απέναντι σε ενδεχόμενες αυξήσεις των τιμών ενέργειας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προσέλευσή του στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

«Είμαστε εδώ για να οικοδημήσουμε την άμυνα μας απέναντι σε εξελίξεις που ενδεχομένως να πλήξουν τις ευρωπαϊκές οικονομίες. Έχω ζητήσει να περιληφθούν στα συμπεράσματα μια πρόβλεψη που θα εξουσιοδοτεί την Επιτροπή να μελετήσει και να προτείνει άμεσα στο Συμβούλιο τη λήψη έκτακτων μέτρων υποστήριξης των κρατών-μελών απέναντι στις ενδεχόμενες απότομες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με αυτό τον τρόπο, δήλωσε ο πρωθυπουργός, θα μπορέσουμε να προστατευθούμε από έναν ενδεχόμενο εκβιασμό της ρωσικής πλευράς και να δείξουμε ότι παραμένουμε αταλάντευτοι στο δρόμο υπεράσπισης του Διεθνούς Δικαίου.

(Πηγή: Newsit.gr)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα