Με λαμπρότητα εορτάζεται σήμερα στη Σύμη η 79η επέτειος της 8ης Μαΐου 1945 (φωτορεπορτάζ)

Με κάθε επισημότητα και τη δέουσα λαμπρότητα εορτάζεται σήμερα στη Σύμη η 79η επέτειος της 8ης Μαΐου 1945, με δοξολογία και ανάγνωση του πανηγυρικού της ημέρας, κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο και παρέλαση.

–  Της Νατάσας Παμπρή

Η επέτειος της 8ης Μαΐου 1945, αποτελεί ορόσημο, στην ιστορία της Δωδεκανήσου, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Είναι η ημέρα που η άνευ όρων παράδοση της Δωδεκανήσου από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής, στις δυνάμεις των Συμμάχων, σηματοδότησε το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη.
Τη Βουλή εκπροσώπησε στις εορταστικές εκδηλώσεις η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη και την κυβέρνηση ο Γ.Γ. του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης. Παρόντες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, οι βουλευτές Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας και Γιώργος Νικητιάδης, ο Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου Αλέξανδρος Κολιάδης και πλήθος αυτοδιοικητικών Α’ και Β’ βαθμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα