Μάνος Κόνσολας στον RV : “Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος, οι ευρωεκλογές είναι πολιτική μάχη” (audio)

Στην εκπομπή “Ανοιχτή Γραμμή “ του ραδιοφωνικού σταθμού “RealVoice” και στους δημοσιογράφους Γιάννη Μηνατσή και Δέσποινα Κουλούμπρη μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ.Μάνος Κόνσολας

Η συζήτηση αφορούσε, τις ευρωεκλογές, το διαχρονικό θέμα της διάβρωσης των ακτών αλλά και τα προβλήματα των αλιέων στα Δωδεκάνησα.

«Στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος. Υπάρχει μόνο συνετή ψήφος, ψήφος πολιτικής σταθερότητας για μια ισχυρή Ελλάδα, για μια ισχυρή Ευρώπη Οι ευρωεκλογές είναι πολιτική μάχη» δήλωσε ο κ. Κόνσολας επισημαίνοντας ότι «Οι πολίτες θα πρέπει να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στην Ευρώπη. Ενωμένη η Νέα Δημοκρατία στα Δωδεκάνησα δίνει τη μάχη των ευρωεκλογών»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε  με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Ο κ. Κόνσολας επεσήμανε ότι όλες οι μελέτες συντείνουν στο ότι το 31% των παραλιών με άμμο δεν θα υπάρχουν το 2050, γεγονός που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, όχι μόνο στην περιβαλλοντική ισορροπία, αλλά και στην εικόνα των παραλιών μας και των επιχειρηματικών  και τουριστικών δραστηριοτήτων, που αναπτύσσονται σε αυτές.

Όπως είπε «Οι προσπάθειες που έγιναν  το προηγούμενο διάστημα οδήγησαν στην έναρξη των διαδικασιών για την εκπόνηση τεχνικών μελετών για την αντιμετώπιση της παράκτιας διάβρωσης σε 3 ακτές της ΒΔ Ρόδου, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου έργου «LIFE-IP AdaptInGR – Boosting the implementation of adaptation  policy across Greece», τον συντονισμό του οποίου έχει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας», τόνισε ο κ. Κόνσολας.

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι στο τραπέζι μια σειρά προτάσεων που είχε καταθέσει, ζητώντας από τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και το Δήμο να τις στηρίξουν και να ενωθούν όλες οι τοπικές δυνάμεις απέναντι σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα.

Σχετικά  με τη συνάντηση που  πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τα προβλήματα των αλιέων στα Δωδεκάνησα ο κ.Κόνσολας έκανε γνωστό ότι,  στη συνάντηση συμμετείχαν ο αρμόδιος Υφυπουργός για τα ζητήματα της αλιείας κ. Σταύρος Κελέτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, κ. Ζαννετίδης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αλιέων Μέσης και Παράκτιας Αλιείας της Καλύμνου, κ. Κώστας Σαρούκος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα ειλικρίνειας με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Πρόεδρο των Αλιέων να θέτουν σημαντικά ζητήματα.

Στη συζήτηση κυριάρχησε το πρόβλημα που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα και αφορά στην παράνομη αλιεία τουρκικών αλιευτικών σκαφών στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ο βουλευτής διευκρίνισε ότι ενισχύονται οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος με ένα νέο και σύγχρονο πλωτό που θα έχει έδρα την Κω, ενώ με την προμήθεια νέων σκαφών θα ενισχυθούν και οι λιμενικές αρχές των άλλων νησιών.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι κάθε πλέον παραβίαση και έκνομη συμπεριφορά των τουρκικών αλιευτικών θα καταγράφεται ηλεκτρονικά και θα τεκμηριώνεται, ενώ η σχετική τεκμηρίωση θα αποστέλλεται στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα