Μ. Σαββής στον RV: Η Ρόδος λάμψη ακόμη δεν είδε – Την Κυριακή οι εκλογές για την αρχηγία της παράταξης

Από σήμερα ξεκινάει και δημοσκόπηση στο νησί για τους δύο υποψηφίους Μανώλη Σαββή και Σάββα Διακοσταματίου σε ένα δείγμα 600 ατόμων

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα προσφύγουν στις κάλπες οι 500 εκλέκτορες από τη συγχώνευση των δημοτικών παρατάξεων Χατζηδιάκου-Κουσουρνά για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής που θα ηγηθεί του συνδυασμού που θα διεκδικήσει το Δήμο Ρόδου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Olympic Palace. Παράλληλα, από σήμερα ξεκινάει και δημοσκόπηση για τους δύο υποψηφίους σε ένα δείγμα 600 ατόμων με πολλά ερωτήματα, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 ο Μανώλης Σαββής, ένας εκ των δύο διεκδικητών, μιλώντας στην εκπομπή Πρώτη Καλημέρα και τους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή.

Για τη δημοσκόπηση και την διαδικασία της ψηφοφορίας είπε μεταξύ άλλων: Θα τεθούν πολλά ερωτήματα ποιοτικά, για το Δήμο και την πολιτική και κομματική προέλευση, την ηλικία, πολλά που θα μας δώσουν και όσο μπορούμε σαφή εικόνα το πώς αντιλαμβάνεται η κοινωνία τα δημοτικά πράγματα και τι ζητάει και κατά πόσον είναι ευχαριστημένοι, κατά πόσον αναζητά την αλλαγή ή την ανατροπή όπως λέω πολλές φορές. Αυτό θα είναι σε ένα αρκετά μεγάλο δείγμα για τη Ρόδο, άνω των 600 ατόμων. Θα είναι ένα καλό στοιχείο πληροφόρησης, γιατί οι δημοσκοπήσεις βέβαια δεν κάνουν τίποτα άλλο, από το να απεικονίζουν την αντίληψη της στιγμής στα πρόσωπα, τα προβλήματα μπορεί να είναι και διαχρονικά. Οι κάλπες θα στηθούν την Κυριακή 5/2, στο ξενοδοχείο Olympic Palace στην Ιξιά, θα γίνει η διαδικασία της επιλογής μεταξύ των δύο υποψηφίων που έχω την τιμή ο ένας εξ αυτών να είμαι εγώ και ο άλλος ο συνάδελφος, ο Σάββας Διακοσταματίου.

Οι εκλέκτορες είναι 500 και πλέον άνθρωποι, είναι ένας κατάλογος κλειστός, κυρίως για να είναι αξιόπιστος και όχι ένας κατάλογος λάστιχο που αφορά τα ψηφοδέλτια του 2010, 2014 και 19 με επικεφαλής τον Στάθη Κουσουρνά και τον Φώτη Χατζηδιάκο. Πολλές φορές έχω τονίσει ότι ένα σημαντικό στοιχείο αυτής της πολιτικής πρότασης είναι και ο τρόπος που διαχειρίζεται ένας επικεφαλής τη διοίκηση του Δήμου”.

Ο κ. Σαββής δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, αλλά και να σχολιάσει και τις τελευταίες εξελίξεις στο στρατόπεδο της δημοτικής αρχής, με μεταγραφές στελεχών από την παράταξη του Φώτη Χατζηδιάκου, αναλαμβάνοντας μάλιστα και σε θέσεις ευθύνης, όπως ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Σταυρής προσφάτως που ανέλαβε εντεταλμένος σύμβουλος Καλλιθέας, αλλά και ο Δημήτρης Παρασκευάς που παρότι δεν εξελέγη στο Δημοτικό Συμβούλιο, ορίσθηκε την περασμένη Παρασκευή Πρόεδρος στη Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών, θέση που υπηρέτησε και κατά τη θητεία της δημοτικής αρχής Χατζηδιάκου:

Παρατηρούμε τελευταία έναν Δήμαρχο, ο οποίος εδώ και μήνες έχει τομείς δραστηριότητας χωρίς υπεύθυνο Αντιδήμαρχο ή εντεταλμένο που σημαίνει ποιος τους κουμαντάρει θα έλεγα στην κοινή γλώσσα. Βλέπουμε αλλαγές στις διοικήσεις των Επιχειρήσεων ανά δίμηνο, Επιχειρήσεις που είναι η βασικό κλειδί στην ανάπτυξη του τόπου μας, π.χ. ΡΟΔΑ, ΔΕΥΑΡ. Βλέπουμε ταυτόχρονα να φτιάχνουν νέες ανώνυμες επιχειρήσεις και να διορίζονται οι διοικήσεις χωρίς καν προσωπικό, αλλά με υψηλούς προϋπολογισμούς από το ταμείο του Δήμου, με υψηλότατες αποδοχές τα Δ.Σ., με πολλές απευθείας αναθέσεις και αναρωτιέμαι, ο Δήμαρχος, ως ο συντονιστής δεν πρέπει να αξιολογεί το έργο όλων αυτών που τοποθετεί στα κενά που υπάρχουν σήμερα νιώθει ασφαλής ότι κάνουν τη δουλειά του; το έχει αξιολογήσει; Μάλιστα φτάσαμε πια και στο πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Ρόδου, στη ΔΕΣ ΡΟΔΑ να διορίζεται Πρόεδρος εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, άρα τα 49 μέλη δεν είναι ικανά και περισσότερο δεν είναι ικανή η παράταξη του κ. Καμπουράκη να βρει εκπρόσωπο.

Ούτε βέβαια μία μεταγραφή όπως έγινε με άλλους δημοτικούς συμβούλους. Δείχνουν μία αντίληψη μητροπολιτικής, μία αντίληψη ισορροπιών κι όχι αναζήτηση του καλού του τόπου. Είναι φανερό πια. Αυτό δείχνει και τον τρόπο που η δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται αυτό που της ανέθεσαν οι πολίτες να βελτιώσει, να το πάει μπροστά, να λάμψει όπως έλεγε ο Δήμαρχος, αλλά λάμψη ακόμα δεν είδε”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη διαδικασία που ξεκινάει από το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την προχθεσινή δήλωση του Βάϊου Καλοπήτα, πως αποχωρεί από το ψηφοδέλτιο για τις εθνικές εκλογές για να είναι υποψήφιος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με διαρροές να αναφέρουν ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου, ενώ είναι σε εξέλιξη μία διαδικασία από τη συγχώνευση των δύο παρατάξεων στην αναζήτηση επικεφαλής, ο κ. Σαββής απάντησε ότι “από πλευράς ΠΑΣΟΚ δεν έγινε καμία ανακοίνωση ότι θα λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο και μη συγχέουμε την προσωπική ανακοίνωση του Β. Καλοπήτα ή οποιουδήποτε άλλου, ο οποίος μέχρι τώρα φαινόταν ότι επιθυμεί να υπηρετήσει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Δήλωσε ότι επιθυμία του είναι να ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο δικός μου πολιτικός πολιτισμός λέει ότι πρέπει να του ευχηθώ: καλή επιτυχία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα