Απολογισμός έργου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το 2022

Φιλ. Ζαννετίδης: Υλοποιήθηκε ένα πολύ μεγάλο έργο μέχρι σήμερα από την περιφερειακή αρχή. Η ΠΝΑΙ είναι πρώτη στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ

Δύο συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου θα διεξαχθούν στη Ρόδο, σήμερα και αύριο.

της Νατάσας Παμπρή

Η σημερινή αφορά στην ειδική συνεδρίαση του σώματος, κατά την οποία θα γίνει ο απολογισμός των πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής για το 2022 σχετικά με την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης, την οικονομική κατάσταση και τη διοίκηση της περιφέρειας σε εφαρμογή σχετικών διατάξεων.

Η δεύτερη συνεδρίαση θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη, στις 11.30 το πρωί, με πληθώρα θεμάτων, καθώς πρόκειται για την τακτική συνεδρίαση του οργάνου.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σε έναν απολογισμό που δημοσιεύθηκε από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την παραγωγή έργων το 2022, σημειώνεται ότι:

Ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση 47 νέων έργων ύψους 68 εκατομ. ευρώ

Δημοπρατήθηκαν 31 έργα προϋπολογισμού 63 εκατομμυρίων ευρώ

Ανελήφθη η υλοποίηση 60 νέων έργων που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ύψους 144 εκατομμυρίων ευρώ

Δρομολογήθηκαν 13 διακριτά έργα Περιβάλλοντος 181,5 εκ ευρώ.

 

Μιλώντας στον Real Voice 99.5 και την εκπομπή Πρωινό Χ-Press, με τη Ρένα Παυλάκη, ο Πρόεδρος του οργάνου, Φιλήμονας Ζαννετίδης, τόνισε ότι “υλοποιήθηκε ένα πολύ μεγάλο έργο μέχρι σήμερα από την περιφερειακή αρχή. Είμαστε πρώτοι στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι συνεχώς πρώτη στις απορροφήσεις τα τελευταία χρόνια. Συντελείται ένα τεράστιο έργο στο οδικό δίκτυο των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, πρωτόγνωρο και ταυτόχρονα σε πολλά νησιά, ενώ αναφέρθηκε επίσης στις πολλαπλές παρεμβάσεις της ΠΝΑΙ στους τομείς της Υγείας, του Τουρισμού και του Πολιτισμού. Και το 2022 ήταν μία πολύ αποδοτική χρονιά”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαννετίδης.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε:

Κάθε χρονιά που φεύγει αφήνει αποτύπωμα. Το 2022, στην παραγωγή έργων υποδομής, άφησε καθοριστικό και για το μέλλον των νησιών μας, αποτύπωμα.
Θα επαναλάβω, για την συμμορία του Ολα/Τώρα, πως το 2022 ήταν μια ακόμα χρονιά που με πανδημία, πόλεμο στην Ευρώπη, έκρηξη ενεργειακού κόστους, υψηλές ανατιμήσεις σε υλικά και πρώτες ύλες, μαζί με την προϋπάρχουσα έλλειψη προσωπικού και προϋπολογισμού, μας προσέφερε απλόχερα άλλοθι για δικαιολογίες.
Είναι θέμα απόφασης τελικά,
Είναι στάση ζωής,
Είναι, προφανώς, αποτέλεσμα πολιτικής η πορεία.
Για όλους εμάς στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Ευθύνη έγινε συνήθεια και ακόμα ωραιότερη χωρίς άλλοθι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα